Válasz Tarlós Istvánnak – durván akadályozzák a villamosközlekedést a szabálytalan autósok

Állítólag a szabálytalanul kanyarodó autósok miatt naponta több tízezer ember kénytelen 15-30 percet a villamosokon vesztegelni.

A főpolgármester szerint a III. kerületi kereszteződésben szabálytalanul büntetik az autósokat. A felvételeket készítő kamerát egy fővárosi tulajdonban lévő oszlopra szerelték fel, ám ehhez nem kértek hozzájárulást a fővárostól.

Időközben, a Közeledő Tömeg nevű Facebook-oldal nyílt levelet írt Tarlós Istvánnak. Ebben részletesen kifejtették, miért van szükség a kamerákra. Kiderült: a szabálytalanul kanyarodó autósok miatt naponta több tízezer ember kénytelen 15-30 percet a villamosokon vesztegelni. Levelüket változtatás nélkül közöljük:

"Tisztelt Főpolgármester Úr!

A Kolosy téri kamerára azért van szükség, mert a villamosok nem tudnak beállni a megállóba a szabálytalanul kanyarodóktól – ezen jelenség, és dugók miatt napi 15-30 percet vesztegel a villamosokon több tízezer ember.

Kérjük, a kamerát ne szereltesse le, hanem válassza azt a megoldást, amivel az autóval és a villamossal utazók is jól járnak, a dugók pedig megszűnnek - részletes javaslatunkkal állunk rendelkezésére, ami alapján ez kivitelezhető.

Abban reménykedve, hogy így figyelmesek lesznek erre, és más közlekedési problémákra is a városban, a Közlekedő Tömeg ezennel felajánl egy-egy éves bérletet Önnek és kedves feleségének!

Reméljük, hamarosan Önöket is a fonódó villamos fedélzetén üdvözölhetjük!"