A kormány egy nap alatt átverné a Parlamenten a lex CEU-t

Nagyon sietnek valahova.

A Parlament honlapján olvasható, hogy Semjén Zsolt a kormány nevében indítványozta Kövér László házelnöknél, hogy a lex CEU-t kivételes eljárásban tárgyalhassák a honatyák.

Ezek alapján a holnapi nap folyamán első napirendi pontként lezavarnák az összevont vitát a törvénymódosításról, és még aznap megejtenék a zárószavazást is.

Semjén szerint a törvényjavaslat mielőbbi elfogadását „kormányzati érdek indokolja”. Vajon mi lehet ez a kormányzati érdek?

Ahhoz viszont, hogy ezt elfogadja az Országgyűlés, a jelenlévő honatyák négyötödének is támogatnia kell a javaslatot. Szávay István a Jobbik országgyűlési képviselője tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az ellenzéki párt nem fog beállni a törvénymódosítás mögé. Hangsúlyozta, hogy a CEU szellemisége "mindig is nagyon távol állt a Jobbiktól", de elutasítják azt a "bolsevik típusú hatalomgyakorlást, amelyet a Fidesz meghonosított." A politikus azt is hozzátette, hogy az oktatás problémáit nem úgy kell megoldani, hogy intézményeket zárnak be, hanem kellő mennyiségű anyagi forrást kell biztosítani a gondok orvoslása érdekében.