Cenzúrázták Simicska interjúját: Orbán orosz pénzből akarta megvenni az RTL Klubot

Tartalmi viták miatt lemondta a Reutersnek adott interjúját Simicska Lajos, értesült a 24.hu.

A milliárdos a portálnak azt mondta, hogy az interjúban számos kemény állítást tett a magyar politikai helyzetről, de a jóváhagyott verziót olyan mértékben cenzúrázták, hogy végül elállt a lehetőségtől.

Simicska elárulta: az egyik legfontosabb rész, amit kivágtak az interjúból, egy Orbánnal folytatott 2014-es beszélgetéséről szól.

A  vállalkozó és a miniszterelnök a 2014-es országgyűlési választás másnapján találkozott egymással Simicska lakásán. 

Simicska állítása szerint Orbán ekkor felvázolt egy komplett médiaprogramot médiaadóstól, mindenestül,  és felvetette azt is,

hogy “meg akarja vásárolni az RTL Klubot”, hogy aztán meg tudja szüntetni.

Simicska szerint Orbán megkérdezte tőle, hogy szerinte mennyibe kerülne a csatorna megvétele.

"Mondtam, hogy nem tudom, de ránézésre legalább 300 millió euró, 100 milliárd forint lenne. Erre azt mondta: Nem baj, megveszi majd nekem a Roszatom."

- nyilatkozta a milliárdos. Simicska egy héttel később, egy újabb személyes találkozón kijelentette, hogy ő ebben nem akar részt venni, mert vállalhatatlannak tartja. Úgy véli, ez volt az a pont, mikor megtörtént köztük a szakítás.

"Lehet oligarcházni, milliárdosozni, attól még nekem is vannak elveim, ha belementem volna, apám megfordult volna a sírjában. Én nem maffiaalvezérnek és hazaárulónak szerződtem"

- nyilatkozta Simicska.