Rendben, állítsuk meg Brüsszelt! De közben mi lesz az országgal?

Mi pedig, akik már régen belefáradtunk az álszent hazudozásokkal elfedett, politikai tevékenységnek gúnyolt kocsmai kártyajátékba, már tényleg csak a fát látjuk az erdőben. Ebben a szellemben közelítsünk meg néhány képet:

1. Rendben, állítsuk meg Brüsszelt! És a nagyszabású panelprogram mikor jön? A fiataloknak segítő állami bérlakásépítési-program mikor jön? A devizahitelesek tényleges kimentése mikor jön?

2. Rendben, állítsuk meg Brüsszelt! És a több mint negyven évvel ezelőtt gyártott mozdonyokat, vasúti kocsikat mikor cserélik már ki új darabokra? A vasúti vonalakat mikor fejlesztik európai színvonalúra? A plakát előtt lévő széthullott utat mikor építik újra?

3. Rendben, állítsuk meg Brüsszelt! És a 3-as metró mikor lesz már felújítva? Nem csak az ócska kocsik, hanem az életveszélyes pályák és igénytelen aluljárók is?

Tény, hogy Brüsszel nem szeretetszolgálat, Magyarország pedig nem minden esetben jár jól az uniós irányelvekkel. Azonban erre alapozni minden politikai tevékenységet nem több, mint parasztvakítás. Magyarország ellenfele ugyanis elsősorban nem Brüsszel, hanem Budapest, és a Kossuth tér 1-3.

Ez az a mögöttes tartalom, amit nagyon nehéz eltüntetni a képekről.