Önigazolás - ma mindenki kedvére Sorosozhat a magyar parlamentben

Ne higgyen a szemének! S akkor nem működik a mágia.

Nincsenek migránsok, nem jött be a Heineken-buli (ki emlékszik már a vörös csillagra?) és még a multik élelmiszermutyijával is felsültek. Mi tévő legyen ilyenkor az egyszeri Soros-pénzekből felfuttatott kormány? Hát persze, hogy Soros Györggyel foglalkozik.

Orbánék nemzeti szimbolikus politizálásának az egyik csúcspontja lesz a keddi parlamenti nap, ugyanis a képviselők nem az egészségügyről, a korrupcióról fognak beszélni, de még csak a magyarokat elüldöző alacsony bérekkel sem foglalkoznak majd, a téma egy oktatási intézmény, a Közép-európai Egyetem (CEU) lesz.

Részegen ki visz majd haza?

CEU-hisztéria (pro és kontra), Soros György, Simicska Lajos és Simicska Ádám. Ez így mind egyszerre ömlik a hírekbe, és így bele a fejünkbe. Eszembe jutott, amit még apám mondott nekem tizenévesen, mikor házibuliba készültem. „Csak arra figyelj, hogy ne keverd a piát, fiam". Nem mindig sikerült rá hallgatni, aminek meg is voltak a borzalmasan másnapos következményei.

S akkor a Soros-ösztöndíjas Fidesz-alapítók a parlamentben majd jól megvédik az amerikai milliárdos behatásától az amúgy alulfinanszírozott magyar felsőoktatást, míg a teljes érték- és identitásválságban szenvedő úgynevezett baloldali pártok pedig majd jól kiállnak a szabad egyetemek mellett.

Ez a dumaszínház nem működhetne eme két szereplő nélkül. Azonban van még egy fontos eleme ennek a cirkusznak, mégpedig Ön, kedves Olvasó/Hírfogyasztó.

Amennyiben nem hagyja magát megtéveszteni, átverni, és nem hiszi el, hogy a CEU körüli vita valós probléma körül zajlik, legalábbis fontosabb kérdésekről, mint ami a mindennapi életét valóban befolyásolja, akkor nem fog működni a varázslat. Ne higgyen a szemének, ez nem Önről szól!

A hivatalos program

Az Országgyűlés ma a kormány kezdeményezésére kivételes eljárásban megtárgyalja, majd el is fogadhatja a felsőoktatási törvény azon módosítását, amely alapján a jövőben akkor működhetne oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.