Kiderült, kik fogják Budapesten megbuktatni a kormányt

A Jobbik demonstrálta, hogy mire készül.

Dúró Dóra a 6., Gyöngyösi Márton a 3., Staudt Gábor a 18., Szilágyi György a 14., Bencsik János a 16., Bereczki Miklós a 17. egyéni országgyűlési választókerület jelöltje lesz. Közös bennük, hogy mindannyian a nép pártján fognak állni, szemben a fideszes földesurakkal. A néppártiak a Budapest-vidék ellentét megkívánják szüntetni. Mindezt úgy, hogy a főváros az ténylegesen a magyarság fővárosa legyen, azaz ne lehessen megosztani a magyar népet pusztán a lakóhelyük alapján.

Vona szerint a terrorizmustól és a migrációtól kevésbé érintett Budapest a közeljövőben nemcsak magyarsága fővárosa, hanem fontos turisztikai központ is lehet, ehhez azonban fejlesztésekre lesz szükség.

Dúró Dóra kitért a BKV és FKF, többek között a buszvezetők és a kukások tarthatatlan helyzetére, a dolgozók alacsony bérére. Megjegyezte, hogy az állam 2015-től 12 milliárd forinttal tartozik a fővárosnak, amiből meg lehetne kezdeni a bérfejlesztéseket, a kormány felelőssége tehát egyértelmű a sztrájk-közeli állapotokért.

A Jobbik a Corvin-közben megtartott sajtótájékoztatón azt kívánta demonstrálni, hogy a legnagyobb és legegységesebb ellenzéki erő megkezdte a felkészülést a 2018-as parlamenti választásokra.