Nagy nehezen csak sikerült lezárniuk az Erzsébet híd egy részét

Az aktivisták a híd közepén az úttestre ülve akadályozták a járműforgalmat. A rendőrök nem sokkal fél egy előtt lekísérték a forradalmárokat és újraindult a forgalom. Szerencsére senki nem sérült meg az életveszélyes mutatvány során.
    
A feloszlatás után a rendőrség a police.hu oldalon közölte, hogy az intézkedéssel összefüggésben személyi sérülés nem történt, a rendőrség öt emberrel szemben szabálysértési feljelentéssel él. Ezzel vélhetően véget is ért a forradalom.
    
Délelőtt a rendőrség közleményt adott ki arról, hogy a szerdától csütörtökig meghirdetett hídlezárásokat a főváros rendőrfőkapitánya megtiltotta. Bucsek Gábor határozatában felidézte: egy magánszemély arról tett bejelentést, hogy szerda reggel nyolc órától csütörtök délután egyig demonstrációt akar tartani, a főváros összes hídját le tervezi zárni.
    
A budapesti rendőrfőkapitány a gyülekezési jogról szóló törvény alapján tiltotta meg az akciót, tekintettel arra, hogy más útvonalon nem biztosítható a közlekedés.

Mint azt megírtuk, reggel a Szabadság hídnál próbálkoztak, ám mindössze nyolc forradalmár jelent meg a helyszínen (vélhetően az eső miatt, vagy más elfoglaltság miatt), így akkor elmaradt a felkelés.