Lezárják a fővárosi hidakat

lezárják a hidakat.

A rendkívül okos, átgondolt, figyelemfelhívó - és persze népszerű - húzás általában mindenkinek bejön: amennyiben a hídlezáróknak szerencséje van, akkor a rendőr viszi el őket, nem pedig egy egész század feldühödött villamosnyi utas.

No, azért túl nagy harcra ne számítson senki: a Facebookon szervezett, hogyan gyűlöltesd meg magad percek alatt típusú forradalom kapcsán eddig hárman jelezték, hogy ott lesznek, húszan pedig érdeklődnek utána.

Frissítés

Nem, nem zárták le: a Szabadság hídon megjelent vagy 8 tüntető, 4 rendőr és vagy 40 sajtós.

A Szabadság hídon tíz ember elég lett volna, hogy lezárják, de nem sikerült. "A Lánchídra megyünk 10 órára, ennek a lezárásához 25 ember elég" - mondta a Demokratikus Magyarországért civil szervezet vezetője, Büki Zoltán az Indexnek.  Büki számított rá, hogy reggelre még kevesebben lesznek, mert a fiatalok később kelnek, de azt hitte, hogy a Lánchíd 10 órára és az Erzsébet híd 12 órára tervezett lezárására elegen lesznek.

A Rendőrség vetett véget a kínos bohóckodásnak

"Egy magánszemély tett bejelentés a rendőrségen, hogy 2017. április 5-én több budapesti hidat kíván lezárni. A gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. tv. rendelkezései alapján a hídlezárásra irányuló demonstrációt Budapest rendőrfőkapitánya megtiltotta" - olvasható a szerda reggeli rendőrségi közleményben.