A közéletben Orbán Viktor felesége a legbefolyásosabb nő

A Forbes áprilisi számában olvasható a legbefolyásosabb magyar nők listája, területekre lebontva, ezek közül nézzük a legérdekesebbeket.

Média

A médiában dolgozó nők közül továbbra is Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezetője áll az első helyen – a dobogóra egyedül ő fért fel úgy, hogy nem köthető a kormányhoz. A második legbefolyásosabb az a Halkó Gabriella, aki a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója, emellett az Apropó Média nevű cégével a köztelevízió legnagyobb beszállítója is.

A harmadik helyen Kaminsky Fannit találjuk, aki Orbán Viktor Facebook oldalának a szerkesztője, ezen kívül számos kommunikációs feladatot is ellát.

Közélet

A közéletben még a médiánál is erősebb a kormányzati túlsúly. A listavezető Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége. A második helyen Szemerkényi Réka áll, akit épp most hív vissza a külügyminisztérium a washingtoni nagyköveti pozícióból.

A dobogó legalsó fokára Karas Mónika léphet fel, aki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke. Handó Tünde a negyedik, aki Szájer József fideszes EP-képviselő felesége, valamint az Országos Bírói Hivatal elnöke. Ötödik helyezett a Terror Házát igazgató, a Figyelőt felvásárló Schmidt Mária.