Az ügyészség szerint nem baráti tűz végzett a Győrkös Istvánhoz kiszálló rendőrrel

A hivatalos álláspont szerint az MNA-vezető lőtte le.

Az ügyészség által felkért DNS-szakértőnek nem sikerült megfelelő nyomokat rögzítenie a lövedékeken, az összevont orvos- és fegyverszakértői vizsgálat pedig az ügyészség álláspontját igazolja, fejtette ki a lapnak Győrkös ügyvédje.

Azonban Takács Zoltánnak továbbra is vannak fenntartásai a szakvéleménnyel kapcsolatban, melyeket továbbítani fog az ügyészségnek.

Az ügy előzményeiről bővebben korábbi cikkeinkben olvashat:

A kormánylap már tudni véli, hogy Győrkös István rendőrgyilkos

A kormánypárti Magyar Idők már nagyon lezárná ezt a tragikus, ugyanakkor kínos történetet. Pénteken arról írtak, hogy a nemsokára elkészülő egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői vizsgálat megerősítheti a korábbi szakértői véleményeket, amelyek szerint a Győrkös István gépkarabélyából kilőtt lövedék ölte meg tavaly Pálvölgyi Péter őrnagyot Bőnyben.

Nehezen érthető: még mindig nem tudni, hogy milyen lövedék ölte meg a rendőrt Bőnyben

A Magyar Nemzet tudta meg, hogy nem hozott fordulatot a DNS-szakértő napokban elkészült vizsgálata a tavalyi bőnyi rendőrgyilkosság nyomozásában: a szakértők a rendőrök által kilőtt kilenc pisztolygolyó és a Pálvölgyi Péter rendőrtiszt meggyilkolásával gyanúsított Győrkös István gépkarabélyából kilőtt három lövedék egyikén sem tudtak a DNS-vizsgálatra alkalmas maradványokat azonosítani.

Bőnyi rendőrgyilkosság: a fegyverszakértő és az orvosszakértő véleménye ellentétes egymással

A védelem álláspontja szerint a fegyverszakértői vélemény ellentétes az őrnagy úr vonatkozásában korábban beszerzett orvosszakértői véleményben foglaltakkal, illetve a tanúvallomásokkal is az érintettek előszobában történő elhelyezkedését illetően - közölte lapunkkal dr. Takács Zoltán.