Borzalmas helyesírással figyelmeztetett a Fidesz-iroda, hogy elő kéne fizetni a Magyar Időkre

A levél szerzője Balla Mihály fideszes országgyűlési képviselő munkatársa, Percsina Norbert megyei közgyűlési képviselő volt. Első olvasatra úgy tűnik, a fideszes politikus arra szólítja fel kérdéses stílusú levelében a polgármestereket, hogy fizessenek elő a kormánypárti Magyar Időkre.

„A lentebb olvasható, március 2-án kelt levelemre egy megadott március 7-i határidő ellenére SEM kaptam Öntől választ, ezért Tisztelettel ismét arra kérem, Hogy Legyen szíves körülbelül 5 percet rááldozni AZ idejéből és 2017. március 13-án, hétfőn 00:00 -ig  válaszban megírni szíveskedjen, Hogy

– kinek a nevére rendelték meg a Magyar Idők című napilapot?

– fórumtémák Milyen használatát címre érkezik AZ újság?

– új előfizetés-e Vagy Már ezelőtt is tart?

Aki Nem rendelte meg, AZT Újra Arra kérjük, Hogy tegye meg és a megrendelés leadását követően a Fent felsorolt kérdésekre Adjon választ.”

Az Átlátszónak végül Percsina Norbert azzal védekezett, hogy valójában a polgármesterek kértek tőle segítséget a napilap megrendelésére, de nem válaszoltak a leveleire, ezért fogalmazott ilyen hangnemben.

Az Átlátszó viszont korábbi, egyező témájú levelekről azt írja, már azokban is olyan elemek szerepeltek, mint, hogy „arra kértük Önt” hogy „az önkormányzat részére vagy magánemberként” fizessen elő a napilapra.

Mindenesetre az önmagában is egy elég érdekes kérdés, hogy a polgármesterek miért kérnének segítséget egy párt alapszervezetétől ahhoz, hogy előfizessenek egy újságra.