Amit szabad Jupiternek: Orbán Ráhel is CEU-rendszerű iskolába járt Svájcban

Biztos enyhítő körülmény, hogy a saját lábán tette mindezt...

A 444 információi szerint a miniszterelnök gyermeke ugyanis a Corvinuson megszerzett alapszak után Svájcban, a lausanne-i École Hoteliere 2015-ös Executive MBA szakán tanult tovább, saját lábából befizetve a 15 millió forint körüli tandíjat.

Az iskola honlapjáról azonban kiderül:

az intézmény olyan diplomát ad, melyet az Egyesült Államokban akkreditáltak, Svájcban pedig elismernek.

Az amerikai akkreditációt New England oktatási szervezete intézi, az iskola képzését ugyanakkor e mellett befogadja egy svájci egyetem is, ezért a diplomákat ott is elismerik.

...nem szabad a kisökörnek

"Magyarországon, ha működik egy magyar egyetem, egy diplomát ad ki, ehhez képest van egy egyetem, amely kettőt: egy Magyarországon és egy Amerikában érvényeset. Ez nem fair a többi magyar egyetemmel szemben"

- mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a CEU kapcsán, még a múlt héten. Ezzel a gyakorlattal szerinte hátrányba kerülnek a magyar egyetemek, ami "felfoghatatlan".

Úgy tűnik, egész addig amíg nem drága kislánya taníttatásáról van szó. Akkor egyből felfogható, sőt, üdvös és megfizetendő lesz a gyakorlat.

Dráma a Hörcsög-rádiónál: Vajna szerint Sebestyén Balázzsal "elszalad a ló"

Sebestyén Balázs szerint az ügy nem csak a kormányra és a CEU-ra tartozik, ezzel pedig masszívan szembe ment a Fidesz érdekeltségeit teljes mellszélességgel képviselő médium irányvonalával."Egyetemeket, iskolákat sóval beszántani nagyon rossz kort idéz" - mondta a műsorban Balázs. Az adott műsor konklúziója az lett, hogy lehet valaki bármennyire balos vagy liberális, mégis egy egyetemről van szó.