Brüsszel idehozta a szemetet, és nem akarja elvinni sem

Diplomáciai botrány lett az esetből.

A belga söröktől néha túlzásokba eső forrásaink azt mondják, a Budapestre szállított barna ágybetétet migránsok lopták még 2015 szeptemberében Röszkénél, és egészen Brüsszel Molenbeek nevű kerületéig vitték magukkal, de ott nem illett bele a tájba.

„Nagyon csúnya volt, hát visszavittük”

- nyilatkozta a városi tájrendészet vezetője, hozzátéve: amennyiben Magyarország nem lett volna hajlandó alávetni magát az intézkedésnek, úgy kötelezettségszegési eljárást is kezdeményezhettek volna.

„Csak annyit mondok: Soros György, Simicska Lajos”

- utalgatott volna az ügyben Németh Szilárd, ha megkérdeztük volna, mit gondol az esetről.

Úgy tudjuk, Brüsszel végül nem is várta meg a magyar kormány állásfoglalását, hanem azonnal cselekedett. A Miniszterelnökség ugyanakkor trükkhöz folyamodott, hogy elkerülje a példátlan provokációt:

szándékosan odatettek egy plakátot, ahová hírszerzési információk szerint várható volt a szemét,

de amikor az IFA megérkezett, a bürokraták észre sem vették azt.

„Azt hittük, valami AdBlock reklám, csak később értesültünk róla, hogy nekünk szánták”

- mondta az Alfahírnek MSN-en az egyik nyugatbűnöző, aki hozzátette, hogy a többi hulladékot útközben termelték ki: többsége benzinkutas chips, és otthonról hozott fényes csokipapír.

Azt továbbra sem tudjuk, hogy mi lesz a kupac sorsa: lehetséges, hogy a Nemzeti konzultációt ki nem töltő emberek kertjeiben szórják majd szét kormányhivatalnokok, de az is lehet, hogy az ágyat inkább felújíttatják az oroszokkal.