600 ezer forintjába került Zsohár Zsuzsannának és a 24.hu-nak a HVIM-ről szóló valótlan állítás

Embercsempésznek nevezte a vármegyéseket, ami pedig köztudottan baromság. 

Egészen pontosan így hangzott:

"Magyarországon kik voltak az embercsempészek? - Mindenki. Még vármegyések is buktak meg valahol az elsők között."

Mivel ez a lehető legtávolabb állt az igazságtól (de most komolyan, hogy lehet ilyet kitalálni egy olyan mozgalomról, amelynek alapítója Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere?!), így a bíróság jogerősen 600 ezer forintot (plusz kamatokat) ítélt meg a HVIM-nek, amelyet Zsohár Zsuzsanna és a hazugságot tartalmazó interjút közlő 24.hu kiadója együttesen volt kénytelen megfizetni. Emellett a 24.hu-nak bocsánatot is kellett kérnie a mozgalomtól.

A hírt közlő Szent Korona Rádió oldalának Barcsa-Turner Gábor, a mozgalom társvezetője az összeggel kapcsolatban elmondta, hogy abból "a migránsokkal kapcsolatos felvilágosító munkát és egyéb mozgalmi tevékenységet fogják finanszírozni". Hozzátette: "a HVIM minden esetben jogi elégtételt vesz, amikor mocskolják, hazudoznak róla, valótlan állításokat tesznek közzé".

Zsohár Zsuzsanna egyébként többször folytatott vitát a migráns-kérdésről az N1TV K.O. című műsorában is. 2015-ben például Toroczkaival. Közéleti tevékenysége miatt ismertté vált azért is, mert Leszbosz szigetén egy szír menekülttel esett szerelembe, és azt tervezték, hogy közösen fognak élni valahol Európában. Hogy együtt vannak-e még, arról nem tudni, de a Zsúrpubinak adott interjúja szerint Ausztriában telepedett végül le.