A Twitter beperelte az Egyesült Államok kormányát

Az amerikai belbiztonság egy olyan Twitter-fiók után nyomozott, amelyről Trumpot bírálták.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium azt szerette volna kideríteni, hogy ki rejtőzködik egy Twitter-fiók mögött, amelyről Donald Trump amerikai elnököt bírálták - olvasható a San Franciscó-i szövetségi bíróságon csütörtökön beterjesztett periratokban.

A dokumentumokból kitűnik az is, hogy a szóban forgó @ALT_USCIS jelzést viselő Twitter-fiókot január végén nyitották álnéven, és arról a többi között Trump vitatott bevándorlási politikájának bojkottjára szólítottak fel. Az @ALT_USCIS utalás az amerikai bevándorlási hivatalra, míg a fiók felhasználói az AP amerikai hírügynökségnek februárban a hatóság jelenlegi, illetve volt munkatársaiként mutatkoztak be.

A Twitter ugyanakkor nem akarja kiadni a felhasználó vagy felhasználók adatait. A periratok szerint az internetes cég a véleménynyilvánítás szabadsága ellen indított törvényellenes támadásként értékelte az amerikai kormány viselkedését. Hozzátette: az amerikai alkotmány első kiegészítésének értelmében a Twitter-felhasználóinak joga van az anonim és álnéven folytatott politikai véleménynyilvánításhoz.