Nem fogja kitalálni, hogy kinek a veje merül fel a fonyódi szállodaépítésnél is!

Kiderült kinek a vejének a régi üzlettársa áll a fonyódi szállodaépítési beruházás mögött.

Fonyódon egy focipályára álmodtak meg egy szállodát (nincs para, 50 milliós önrésszel és 130 milliós TAO-támogatásból építenének másikat), amelynek megépítésére egy februárban frissen alapított egyesület, a Pelso Polgári Sportegyesület pályázott sikeresen.

Csakhogy a hivatalos adatbázis szerint ennek képviselője Kiss Zsófia, a székhelye pedig Keszthely, Martinovics utca 68. Ez utóbbi cím a cégjegyzék szerint egy vállalkozó-üzletember lakcíme, Kovács Ferencé. És ez nem csak véletlen egybeesés: a civilnyilvántartás szerint az egyesületet korábban Kis-Balatoni Berek Vadásztársaságnak hívták, ugyanezzel a nyilvántartási számmal, ugyanezzel a székhellyel, és Kovács Ferenc képviseletével alapították 2016 áprilisában, írja az Index.

A a Pelsoval összekapcsolható Kovács Ferenc annak a keszthelyi kikötőnek a vezérigazgatója, és áttételesen résztulajdonosa, amelyet Tiborcz Istvánék vettek meg még évekkel ezelőtt, és akinek a vezérigazgató-társa jelenleg is egy Elios-ügyvezető.

A miniszterelnök vejét jelenleg nem lehet egyértelműen kötni Kovácshoz, főként azért nem, mert Tiborcz papíron mindentől visszavonult, de a cégadatokból kiderül, hogy akkoriban az egész bizniszt együtt csinálták végig, teszi hozzá az Index.

Szóval, Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a régi üzlettársa állhat a fonyódi beruházás mögött.