Irán szerint Donald Trump segíti a terroristákat

"Ha ön igazat mondott, miért van az, hogy az első dolga volt segíteni a terroristáknak?"

"Ez az úr, aki hatalomra került az Egyesült Államokban, azt állította, hogy le akarja győzni a terrorizmust, ma azonban minden szíriai terrorcsoport az amerikai támadást ünnepli"

- jelentette ki Róháni az állami Irib televízió által közvetített beszédében, anélkül, hogy néven nevezte volna Trump elnököt.

"Ha ön igazat mondott, miért van az, hogy az első dolga volt segíteni a terroristáknak?"

- kérdezte beszédében Róháni, Trumpnak az amerikai elnökválasztási kampányban hangoztatott, terrorizmusellenes kijelentéseire utalva. Hozzátette, hogy a Szíria elleni amerikai "agressziót" látva Iránnak "minden eshetőségre fel kell készülnie".

Trump rakétái

Mint ismert, az Egyesült Államok péntek hajnalban masszív légicsapást mért egy Homsz tartománybeli szíriai légi támaszpontra, megtorlásul a keddi, 87 halálos áldozatot követelő Hán Sejkún-i vegyifegyver-támadásért, amelynek elkövetésével a damaszkuszi rezsimet vádolja. Irán, amely a szíriai polgárháborúban Bassár el-Aszad elnök rezsimjét támogatja pénzügyileg és katonai erővel, már pénteken elítélte a Homsz melletti Sajrát légi bázis ellen végrehajtott amerikai támadást.