Nap képe: piros-fehér-zöld füst száll Dunaszerdahelyen

A Slovan szurkolói székdobálásba kezdtek, majd a rendőrök tessékelték ki őket a stadionból. Videó!

DAC-Slovan derbi az első félidő 15. percében máris félbeszakadt, a vendégek szurkolói közt ugyanis rendbontás tört ki - írja a Parameter.sk. Mint írják: alig kezdődött el a mérkőzés, a Slovan szurkolói máris heves tombolásba kezdtek, székekkel dobálták a rohamrendőröket, akik kiűrítették az egész vendégszektort. Távozásuk után zavartalanul folytatódott a mérkőzés.

A pályán kívül azonban többen orvosi ellátásra szorultak: a rendőrökkel való összecsapás során több rohamrendőr megsérült, illetve több Slovan-szurkolót is vérző fejjel vezettek ki. Ajándékként pedig eközben szólt a stadionban a Ria Ria Hungária!

Információik szerint egy rendőr feje mellett pirotechnikai eszköz robbant, őt a helyszínen ápolják a mentősök, egy másik rendőrnek pedig eltört a lába, miután az oszlatáskor a szurkolók ráugrottak. A drukkerek közül is sokan megsérültek. Időközben a Slovan szurkolóit kivezették a dunaszerdahelyi vonatállomásra, a hangulat továbbra is forró.

A jubileumi, ötvenedik összecsapáson végül 1:0-ra a hazai csapat győzött. A mérkőzésen két magyar játszott: a dunaszerdahelyieknél Vida Kristopher, míg a pozsonyiaknál Priskin Tamás.