Tüntetés: a TV2 lelkes brigádja 120%-os termeléssel üdvözölte a Vezért a Virágvasárnapon

Pedig nagy különbség van a szimpátia és a tisztesség között.

Szomorú vagy sem, végül is teljesen érthető, hogy ha egy kereskedelmi csatornát felvásárol egy kormánybiztos, akkor az a kereskedelmi csatorna nem fogja tovább támadni a kormányt, merthogy a góré is onnan szedi a pénzt.

De azért van az a szint, amit már nem lehet átlépni. Például a valóságot tökéletesen kiszorító hazugság küszöbét.

Mert az már nem állásfoglalás, nem terelés, sulykolás, csúsztatás vagy ferdítés lesz, hanem bűn a sajtó, és a sajtófogyasztók ellen. Méghozzá a súlyos, kimagyarázhatatlan fajtából.

Nem posztunk állást foglalni abban, hogy jó dolog-e ez a tüntetés, vagy sem. Ezt mindenki döntse el maga, aztán vagy maradjon otthon a családjával, vagy skandálja a Kossuth téren, hogy mit csináljon a Jani. Viszont abban nyugodtan állást foglalhatunk, hogy ha

- a Facebookon szervezett tüntetés előzetes becslése 30 ezer ember volt

- aztán ahogy gyűlt a tömeg, 40-50, majd végül 80 ezer emberre saccolták a szervezők a létszámot,

akkor ilyet rohadtul nem lehet leírni:

Aki meg akarja nézni, 37:50-től itt nézheti vissza. Önmagában is sokatmondó, hogy csak a legvégén beszéltek róla.

Természetesen semmi meglepő nincs abban sem, hogy a TV2 ezt a bődületes hazugságot részben a Ripost néven futó sajtóbűnözői körtől vette át. Ez a Habony-művek dolga, már megszoktuk: valószínűleg ők is csak röhögnek rajta, avagy stílszerűen,

„Az Alfahír belső körökből úgy tudja, a TV2-nél és a Ripostnál is hangosan és gúnyosan röhögtek, miközben megszerkesztették a tüntetésről szóló anyagaikat”

De nem is az a lényeg, hogy szándékosan hazudnak-e. Ami a fontos, hogy a Fidesz médiabirodalmában mennyire tartják ostoba, értetlen, darabra számolt olcsó proletároknak a saját nézőiket, olvasóikat.

Mert ilyen szánalmas anyagot kicsit is értelmesnek gondolt médiafogyasztó elé jóérzésű sajtómunkás nem rak le.

Akkor sem, ha Orbán Viktor ezzel kapta meg a brigádvezető által kitalált 120 százalékos termelést a gyárból. Mert ilyen nincs, ilyet nem lehet csinálni. És kész.