"Megnyugodhatnak, akik a 'Soros-egyetem' bezárása miatt aggódnak, ugyanis nem ez a cél"

Dehogy akarják Orbánék bezárni a CEU-t.

Mai sajtótájékoztatón a mérhetetlen támogatottságú, kisebbik kormánypárt képviselője mindenkit igyekezett lecsitítani, mondván:

"Megnyugodhatnak, akik a 'Soros-egyetem' bezárása miatt aggódnak, ugyanis nem ez a cél".

A honatya szerint ezzel szemben az igazság az, hogy a kormány csupán a cseh mintát követve államközi szerződésekhez kötné a külföldi egyetemek működését.

Azért ez tényleg eléggé messze van a kormánypárti média hecckampánya által sugallt képtől, miszerint Orbán Viktor minimum atombombát fog dobni a CEU-ra, a maradványokat pedig élő adásban tuszkolja le a Soros-démon torkán.

Aki eddig azt hitte, hogy a narancsos vezetést a könnyű szavazatszerzésen túl tényleg érdekli, hogy mi zajlik Gyuri bácsi egyetemének sötét bugyraiban, annak itt lenne az ideje kijózanodni, mert a valóság nagyon messze áll a fenti vágyképtől (illetve a ma délután a CEU mellett tüntetők számára rémképtől).

Már csak azért se lenne tanácsos ezt meglépni a kormánynak, mert akkor kihullana a nagy nehezen felépített ellenségkép egyik sarokköve, ezt a luxust pedig nem engedheti meg magának "a Viktor", hiszen neki délibábokra és krampuszokra van szüksége ahhoz, hogy eséllyel vágjon neki 2018-nak.

Orbán Viktor könnyed eleganciával lábon lőtte magát a CEU-cirkusszal

Csak egy tét nélküli, a Fidesz-tábor felé kiválóan kommunikálható ujjgyakorlatról lett volna szó, melynek végén az átlag szimpatizáns elégedetten csettinthetett volna: "No, most a Viktor jól megadta annak a Sorosnak!" Az, hogy mégsem ez lett a CEU elleni akcióból, annak igen beszédes, ám korántsem példátlan okai vannak.