"Orbán Viktor nem államférfi, csak politikus"

Vona Gábor szerint a miniszterelnök nem állja az adott szavát.

A Jobbik elnöke vezérszónoki felszólalásában szorgalmazta a közös fellépést a magyar bérek felzárkóztatásának ügyében.

"Azt kérjük önöktől, ne azt keressék, hogyan nem lehet, azt keressük közösen, hogyan lehet. Akár lehetnek önöknek is jó ötletei."

- mondta a kormánypártoknak címezve Vona Gábor, aki szerint viszont:

"De amíg a célt sem tűzzük ki, addig ne várjunk eredményt. Elegünk van. Nem akarunk újabb elvándorlást, hitelválságot, ehhez pedig bérunió is kell."

A pártelnök szerint béruniós kezdeményezésüknek nem egy EU-n belüli adóharmonizáció elérése a célja, hanem az, hogy a kelet-közép-európai és a nyugati országok közötti bérszakadékot megszüntessék.

A javaslat egy új EU-ról szól, a kormánypárti képviselők viszont folyamatosan csak ürügyeket keresnek, ellenérveket mondanak arról, hogy miért nem lehet végrehajtani - közölte.

"A bérkülönbségekért Brüsszel, a korábbi magyar kormányok és a jelenlegi kabinet is felelős"

- jelentette ki, és hangsúlyozta: a bérszakadék volt az elmúlt tíz év két legnagyobb nemzeti tragédiájának - a deviza-hitelválságnak és az elvándorlásnak - fő okozója.

Hozzá tette: ez Nyugat-Európa érdeke is, hiszen, ha Kelet-Közép Európa elszegényedik, végképp lemarad.

"Orbán viktor nem államférfi, csak politikus"

- mondta Vona Gábor, aki szerint a miniszterelnök nem tartja be ígéreteit, szavát.

A Jobbik béruniós javaslatával kapcsolatban, Bánki Erik, a Fidesz vezérszónoka azt mondta: ha Magyarország hatásköröket adna át az EU-nak, az nem a magyar munkavállalókat és a bérfelzárkóztatást, hanem a multinacionális cégek érdekeit szolgálná.

Eltitkolt külföldi vagyon? Kemény kérdést szegezett Orbánnak a parlamentben Vona Gábor

Nagy baj lenne, ha külföldön rejtegetne eltitkolt vagyont Orbán Viktor vagy a családja, a kormányfőt ugyanis ebben az esetben zsarolni lehetne, ami hatalmas nemzetbiztonsági kockázatot jelentene az ország számára - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a miniszterelnökhöz intézett azonnali kérdésében.