A Jobbik igazságos bérrendezést szeretne az Európai Unióban

Z. Kárpát Dániel szerint "a magyar munkaerő indokolatlan kizsákmányolást szenved el".

Azt is kritikával illette, hogy az Orbán-kormány nem vetette fel a témát a multicégekkel aláírt stratégiai szerződések tárgyalási szakaszában sem. A jobbikos politikus brutálisnak nevezte a kivándorlást is, amit egyebek mellett a devizahitelek kezelhetetlenségének tulajdonított.

Megjegyezte, euróban számítva a magyar bérek nőttek a legkevésbé, a 27 százalékos áfa rekord és immár a minimálbér is adózik. Z. Kárpát Dániel közölte, a rendezést egyebek mellett a kohéziós alapok átcsoportosításával képzelik el, amely helyzetbe hozná a vállalkozásokat és béremeléshez vezetne. Szerinte az is fontos, hogy a multicégeket is bevonják a közteherviselés hatálya alá.

A Jobbik javaslatai közé sorolta a termelést támogató adórendszert és az otthonteremtési programot is.

A hétfői parlamenti ülésen a jobbikos Gyöngyösi Márton arról kérdezte Orbán Viktort, hogy a kormány élére áll-e a béruniós kezdeményezésnek?

CEU-ügy – két szélsőség között

A politikust kérdezték a vasárnapi CEU-tüntetésről is. Azt felelte, a Jobbik normális álláspontot képvisel a két szélsőség között, a kormány "politikai bunkósbottal" próbál bezárni egy egyetemet, amelynek az ideológiai képzése elfogadhatatlan. Értékelése szerint a társadalmi felháborodás nem ennek a kérdésnek szól, hanem a tehetetlenségnek és a csalárdságnak, s egyes kormányközeli emberek meggazdagodása is indulatokat vált ki.