Repkednek a plusz milliárdok a képviselői Fehér Ház költözésére

Hegedűs Lorántné, a legnagyobb ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján szóvá tette, hogy miközben a 2012-es kormányhatározat az 1944-es eredeti homlokzat helyreállítását tartalmazta, 750 millió forintot elköltöttek terveztetésre, majd rövid, 1 hónapos idő alatt készítették el az engedélyes és kiviteli terveket, továbbá tendereztették a bontást.

Kifogásolta azt is, hogy Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója korábban 11-12 milliárd forintos összköltségről beszélt, egy hete viszont már 17-19 milliárdot említett.

A jobbikos politikus értékelése szerint ebben Kövér László személyes felelőssége állapítható meg, a házelnöknek el kell számolnia az utolsó fillérig.

Hegedűs Lorántné azt is bírálta, hogy egy április 10-i kormányhatározat értelmében 10 milliárd forinttal emelkedik a Miniszterelnökség költözése, amelyre eddig 55 milliárd forintot szántak, s döntés született arról is, hogy 1 milliárd forint pluszt adnak a vizes világbajnokság beléptető kapuira. Felvetette, hogy ezt az eredeti terv miért nem tartalmazta.