Nincs az a hülye, aki elvállalja a Duna Aréna működtetését, úgyhogy a végén még elmarad a vizes vb

Legalábbis a Népszava által kiszúrt ordenáré dilettantizmusból akár még ez is kisülhet. Az a helyzet ugyanis, hogy a számos versenyszámnak otthont adó Duna Aréna vizes vb idejére kiírt üzemeltetői pályázata

eredménytelenül végződött.

Nem véletlenül. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt ugyanis mindössze

a világbajnokság három hetét pályáztatta meg.

Méghozzá úgy, hogy a szemétszállítástól a kertészkedésen és a biztonsági feladatokon keresztül az egészségügyi szolgáltatásokig mindent az üzemeltetőnek kellene biztosítania. A Közbeszerzési Értesítő szerint a kudarc oka az volt, hogy a pályázók túl sokat kértek. Az azonban ébreszthet némi gyanút, hogy eddig minden hasonló helyzetet egyetlen tollvonással megoldottak a vb költségvetésének megtoldásával. 

A lap által megkérdezett sportközgazdász is úgy véli, valójában más állhat a fiaskó mögött. Muszbek Mihály szerint a mindössze három hétnyi üzemeltetés elvállalása 

valóságos öngyilkossággal érne fel bármely cég számára. 

A szakértő különösen megdöbbentőnek találja, hogy mindez

három hónappal a Vizes vb kezdete előtt

derül ki. Ha a következő hetekben nem találnak valakit, akire rá lehet sózni a boltot, a Duna Arénában 

nem lehet versenyeket tartani

a világbajnokság idején. 

A komplexum egyébként eredetileg nyolcmilliárd forintból épült fel. A végére ebből harmincmilliárd forint, és egy, a korábban bemutatott tervekkel köszönőviszonyban sem levő, külvárosi raktárépületnek látszó tárgy lett. És most lehet, hogy még ez is teljesen fölösleges volt.  

 

Elkészült a 2017-es Vizes vb központi undormánya

Az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos szerint "ez a nap az összefogásról, a magyar tehetségről és az ígéretek betartásáról szól".Szerintünk pedig egyesek menthetetlen ízlésficamának többmilliárdos diadaláról, ami nem elég, hogy köszönőviszonyban sincs az eredeti látványtervekkel, Fürjes állításával szemben még drágábbra is sikeredett, mint az eredetileg megálmodott darab: 8 helyett 50 milliárd forintot dobtak ki rá az ablakon.