Új tulajdonosa van az Indexnek

Alapítványi tulajdonba került az Index.hu Zrt.

Azt írják, Magyarország egyik leglátogatottabb, vezető internetes portálját, az Index.hu-t kiadó Index.hu Zrt. 100%-os tulajdoni hányada 2017. április 20-án Alapítványi tulajdonba került, miután a Magyar Nemzetben és a HírTv-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. a 2014 februárjában kötött megállapodása alapján opciós, azaz vélhetően elővásárlási jogát érvényesítette. A Pro-Ráta a frissen szerzett tulajdonát a „Magyar Fejlődésért Alapítványra” ruházta át.

"Az alapítványi tulajdonszerzés célja, hogy az Index.hu internetes portál vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége, valamint minél szélesebb társadalmi elérése a továbbiakban is biztosított legyen."

Közölték, hogy a tulajdonosváltással egyidőben az Index.hu Zrt. jelenlegi igazgatósági tagjai lemondtak tisztségükről, és az új 100%-os tulajdonos „Magyar Fejlődésért Alapítvány” új igazgatósági tagokat nevezett ki határozatlan időtartamra, ők a következők:

Dr. Bodolai László ügyvéd, dr. Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, Kereszty Gábor közgazdász, akik maguk közül az Igazgatóság elnökévé dr. Bodolai Lászlót választották.

Dr. Nagy Ajtony Csaba emellett Simicska Lajoshoz köthető Közgép Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, a Mahir Zrt. felügyelőbizottsági tagja, valamint a MAHÍR Cityposter Kft. felügyelőbizottságának elnöke.