Mindenki nyugodjon le: Lázár János csak tévedésből támogatta a korrupcióellenes törvényjavaslatot

Figyelmetlenségből szavazta meg Lázár János a Jobbik korrupcióellenes törvényjavaslatát.

Tegnap kissé zavarba estünk, amikor tegnap a jobboldali ellenzék Lex Ludas Matyi névre keresztelt törvénycsomagjának egyik elemére, a korrupciós bűncselekmények büntetési tételének szigorítására három kormánypárti képviselő és három miniszter is igennel voksolt.

Az Orbán-kormány miniszterei szembefordultak a Fidesszel: támogatják a Jobbik antikorrupciós harcát!

Bár Fidesz szerdán látszólag Soros György ellen indított hadjáratot a parlamentben, közben szinte száz százalékban elérték valódi céljukat: meggátolták, hogy a Jobbik szigoríttassa a Büntetőtörvénykönyvet (Btk.), hogy a korrupt politikusok, illetve a köréjük épült gazdasági szereplők ne úszhassák meg enyhébb büntetéssel.

Köztük volt Lázár János is, aki a mai kormányinfón visszazökkentette a tengelyéből kifordult valóságot a helyére, amikor közölte:

pusztán figyelmetlenségből nyomta meg az "igen" gombot. 

A politikus szerint az ülésteremben "akkora volt az ordibálás", hogy nem hallotta, melyik javaslatról is szavaznak pontosan, így "nem tudta tartani a frakciófegyelmet".

"Nem számíthat a Jobbik rám ebben az ügyben" 

 - tette világossá a kancelláriaminiszter. 

Lázár szerint a többi, igennel voksoló fideszes is "hasonló cipőben járhat", mint ő. 

Tegnap a Jobbik még üdvözölte a három miniszter kiszavazását, arra gondolva, hogy "vannak olyan miniszterek, a kormányban, akik nem félnek az elszámoltatástól". 

Nos, mától legalább tudjuk, hogy nincsenek.