„Abu Juszuf, az Iszlám Állam belga katonája” lövöldözött tegnap Párizsban

Azonosították a férfit, aki tegnap este megölt egy rendőrt Párizs belvárosában.

Francois Molins ügyész ismertette, hogy tudják ki volt a tettes, de egyelőre nem hozzák nyilvánosságra a nevét, mert még házkutatások zajlanak, és az sem biztos, hogy nem voltak társai a támadónak.

Ennek kapcsán a rendőrség éjszaka Párizs egyik keleti elővárosában tartott házkutatást. Az AP amerikai hírügynökség úgy tudja, hogy a 39 éves Karim Cheurfi lakását vizsgálták át, aki már korábban volt büntetve, mert 2001-ben megtámadott egy rendőrt.

Az Iszlám Állam már magára vállalta a merényletet, tegnap késő este tudatták:

„Abu Juszuf, az Iszlám Állam belga katonája”

 - volt a támadás végrehajtója.

Francois Hollande francia elnök úgy látja, hogy terrortámadásról lehet szó, ma reggel ülésezik a nemzetbiztonsági kabinet.

Az elkövető tegnap este 21 óra után nyitott tüzet egy rendőrbuszra a Diadalív környékén, a Champs-Élysées sugárúton. Egy rendőr meghalt, kettő másik pedig súlyosan megsebesült. A támadót agyonlőtték.

Lövöldözés Párizs központjában, megöltek egy rendőrt

A súlyos incidens a francia főváros egyik kiemelt pontján, a Champs-Élysées sugárúton történt.A rendőrség szerint nagyon valószínű, hogy terrorcselekmény történt, és volt legalább egy másik támadó is. A közelben tartózkodóknak azt tanácsolták, hogy kerüljék el a környéket.A főváros központja fölött helikopter kering alacsonyan, mert valószínűleg üldözés folyik - írta a Reuters brit hírügynökség tudósítója.