Elég abból, hogy rabszolgatörvényeken és alacsony béreken alapszik a magyar gazdaságpolitika!

Szakszervezeti találkozó a Jobbik béruniós kezdeményezése kapcsán.

Gyöngyösi Márton, a párt politikusa a találkozó utáni sajtótájékoztatón beszámolt a béruniós kezdeményezés állapotáról: az európai polgári bizottság felállításáról, az országjárásról, a szakszervezeti és szakmai egyeztetésekről. Gyöngyösi szerint az eddigi magyar kormányok, az elmúlt 27 évben arra alapozták a magyar gazdaságpolitikát, hogy alacsony bérekkel és a munkatörvénykönyv rugalmasságával kiszolgáltatták a magyar dolgozókat a multiknak. Úgy fogalmazott, hogy ezzel a gazdaságpolitikával szakítani kell.

Vámos Csaba, a Magyar Munkavállalókért Mozgalom elnöke elmondta, hogy egyetértenek a béruniós kezdeményezéssel, ahhoz csatlakoznak, mi több ők is országjárásba is kezdenek. Ezzel együtt rabszolgatörvénynek nevezte azt a módosítást, amit a kormánypártok terveznek a munkatörvénnyel kapcsolatban.

Juhászné Kovács Edit, az Autóipari Munkavállalók Aszódi Szakszervezetének az elnöke szintén támogatja a béruniós aláírásgyűjtést, elmondta azt is, hogy a Munkatörvénykönyv módosítása ellen tiltakozni fognak.