Újabb magyar érem a tornász Európa-bajnokságon

Dévai Boglárka bronzérmet nyert ugrásban a tornászok Kolozsváron zajló Európa-bajnokságán, szombaton.

A szombathelyi Haladás VSE 17 éves versenyzője 14,316 pontot kapott. A döntőt a francia Coline Devillard nyerte 14,466 ponttal, ezüstérmes a brit Ellie Downie lett 14,350 ponttal. Downie-t harmadikként szólították, és két gyakorlatának bemutatása után átvette a vezetést. Őt követte Dévai, aki egészen az utolsóként szólított Devillard produkciójáig a második volt, majd egy helyet hátracsúszott.

Ezen a szeren magyar tornásznő legutóbb 1998-ban állt dobogón kontinensviadalon. A döntő másik magyar résztvevője, Kovács Zsófia hatodikként zárt 14,199 ponttal.

Dévai pénteken egyéni összetettben 24. lett, míg Kovács ezüstérmet nyert. A szombati versenynapon a magyar női tornászok közül már csak Kovács érdekelt, aki ott lesz a felemáskorlát döntőjében is.

Még soha nem ment akkorát Eb-n magyar női tornász, mint Kovács Zsófi

Az európai szövetség honlapja szerint az aranyérmet a brit Elissa Downie nyerte, aki a 2015-ös montpellier-i kontinensviadalon harmadik volt. A bronzérmet a francia Melanie De Jesus Dos Santos szerezte meg.Kovács az ugrás, a felemáskorlát és a gerenda után is vezetett, de a legalacsonyabb pontszámot éppen az utolsó gyakorlatára, talajon kapta, az utolsó pillanatban pedig Downie remek teljesítménnyel megelőzte.