Vicctüntetést tartott a Kétfarkú Kutya Párt

A "Békemenet a kormányért és Oroszországért. És minden más ellen" jelszóval meghirdetett - végig ironikus hangvételű - eseményen orosz nemzeti színű molinó mögött vonultak a résztvevők, a molinón a felirat magyar és orosz nyelven "Nem leszünk gyarmat!" volt. 

A demonstráció kezdetén Kovács Gergely pártelnök - aki magát egymillió technikatanár a Kétfarkú Kutyapártért Párt alelnökeként mutatta be - hangsúlyozta: "azért jöttek ide, mert nem esik az eső". Ugyan Soros György el akarta rontani az időjárást, ám Vlagyimir Putyin orosz elnök ezt nem engedte meg - tette hozzá. 

Hangsúlyozta: az a szándékuk, hogy visszavegyék az utcát attól a néhány tíz embertől, aki az elmúlt hetekben a "köztereken randalírozott", csak azért, hogy migránsok milliárdjait telepítse Magyarországra. A szónok a továbbiakban kifogásolta, hogy "miért nem fizetünk még mindig rubellel", illetve a többi között követelte, hogy az Oktogont újra nevezzék át November 7. térré. A menet előtt egy hangszórókkal felszerelt kisteherautó haladt, és a hangszórókból folyamatosan kommunista mozgalmi dalok, orosz és magyar nyelvű csasztuskák szóltak. Felhangzott egy olyan montázs is, amely az orosz himnuszt a Fidesz 1990-es választási dalával elegyítette. Több alkalommal eljátszották az Internacionálét. 

A demonstrálók, akik a többi közt az iskolák, a kórházak, a nyugdíjrendszer, a civil szervezetek megszüntetését követelték, a Rókus kórháznál elhelyezték egy új stadion "alapfüvét" is. A magasba tartott táblákon olyan jelmondatok szerepeltek, mint "Tiltsuk be a tömegrendezvényeket", "Le a szólásszabadsággal", "Nem akarunk nyugdíjat", "Viktor, haza, család", "Ne engedjük, hogy a Soros pénzelte provokátorok megzavarják a békemenetet".

A hangoztatott jelszavak között szerepelt, hogy "Nem kell több választás!", "Vesszenek a civilek!", illetve "Magyar földre orosz tankot!".

A demonstrálók teljesen megtöltötték az Erzsébet téri parkot. A szervezők szerint az eseményen "30 milliós tömeg" vett részt. A - végig ironikus hangvételű - tüntetés végén a szervezők hivatalosan is hadat üzentek Brüsszelnek.