Tényi ismeretlen elkövető ellen tesz feljelentést a csecsen Magomed fenyegetőzése miatt

Hogy is volt az a bocsánatkérés?

Komáromy Gergőt azután kereste fel a csecsen férfi, hogy vízfestékkel öntötték le a szovjet megszállási emlékművet.

Komáromy bocsánatot kért, de a videóban Magomed is látható, aki szintén ismerteti a helyzetet. Elvileg békés beszélgetés volt, de a magyar férfi ezúttal máshogy mutatta be a történeteket. Elmondása szerint Magomed figyelmeztette, hogy

„ő viszont ismer egy csomó embert, akik másmilyenek, mint ő, és most teljesen fel vannak dúlva, és veszélyben vagyok én is meg a családom is”.

Sőt, azt is elmondta, hogy elvileg a nagykövetségen is tudnak az ügyről, de azzal nem lesz semmi gond, Komáromyt pedig már nagyon sokan figyelik – aki ezt a 168 Órának mesélte el.

Tényi feljelentést tett

Tényi István ismeretlen elkövető ellen tesz feljelentést kényszerítés bűntett gyanúja miatt. A Btk. 195. paragrafusára hivatkozik, mely kimondja, hogy

"Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, ha más bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Tényi azt is hozzáfűzte a feljelentéshez, hogy ha a bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg, akkor közérdekű bejelentésként kerüljön az Alkotmányvédelmi Hivatal elé az eset.