Nyomoznak a Roma Önkormányzat költései után

Egyre nagyobb a Roma Önkormányzatban elkövetett bűnlajstrom.

Az új eljárással együtt, már legalább fél tucat nyomozás folyik a szervezetnél, de gyanúsított még egyikben sincs.
A hűtlen kezelés elkövetője azonban vagy nagyon jól rejtőzködik, vagy magasabb körökből való pártfogója van, hiszen az eljárás ugyanakkor indult, mint a Questor-ügy, ott azonban már a vádemelés is megtörtént.

A kisebbségi szervezetnél közokirat-hamisítás miatt is eljárás indult, miután néhány képviselő feljelentést tett, mert egy közgyűlésről készült jegyzőkönyv nem egyezett a hangfelvétellel, ami az ülésen készült, ráadásul a jegyzőkönyvet egy olyan személy vezette, aki jelen sem volt az ülésen.

Ha ez még nem lenne elég visszaéléssel is gyanúsítják a Roma Önkormányzat egyes tagjait, miután közgyűlési felhatalmazás nélkül vásároltak egy 7 millió forint értékű Audi A4-est, majd bizonyíthatóan hazugsággal próbálták magyarázni a vételt.

A központi Nyomozó Főügyészség kizárólagosan jár el egy hivatali vesztegetés esetben is, itt valószínűsíthető, hogy Farkas Flórián, miniszterelnöki biztos érintettségéről lehet szó. 

Egy hangfelvétel szerint, Farkas azért kötött havi 350 ezres munkaszerződést legalább hat képviselővel, hogy azok a vele szembefordult korábbi elnök ellen politizáljanak.