A Fidesznek mégsem sikerült ennél is mélyebb rabszolgasorba taszítania a munkavállalókat

Visszavonták a keményen dolgozó kisembereket megnyomorító törvényjavaslatot.

A Bánki Erik által benyújtott "rabszolgatörvény" koncepcióját végül sem a munkavállalói, sem a munkaadói oldal torkán nem sikerült lenyomni, így a tervezetből nem lesz semmi.

Ander Balázs, a Jobbik Munkavállalói Érdekvédelmi Munkacsoportjának vezetője közleményben üdvözölte a Magyarországot a vadkelet és az ébredő Kongó szintjére süllyesztő javaslat visszavonását:

Győzelem! A Fidesz meghátrált, és visszavonta a magyar munkavállalókat rabszolgává züllesztő gyalázatos tervezetét!

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke, Bánki Erik által benyújtott törvényjavaslat a Munka Törtvénykönyvét módosította volna a dolgozói érdekekkel gyökeresen szembemenő módon. Noha az OECD-országok munkavállalói közül már így is a magyarok az egyik legjobban agyondolgoztatottak, s mindemellett az egyik leginkább alulfizetettek, a fideszes javaslat álságos módon - a munkavállalók védelmére hivatkozva - újabb béklyókat rakott volna a hazai dolgozókra, elviselhetetlenné fokozva azok kizsigerelését.
 
A Magyarországot mindössze kiszipolyozandó gyarmatnak, annak lakóit pedig csupán olcsó bérrabszolgának tekintő multinacionális tőke által a keményen dolgozó kisemberekkel mit sem törődő helytartóknak tollba mondott törvényjavaslat brutális támadási kísérlet volt a magyar társadalom már amúgy is súlyosan roncsolt szövetrendszere ellen.
 
A velejéig neoliberális, szociopata elgondolás világosan rámutatott, hogy a kormánypárt még mindig képtelen szakítani az összeszerelő-ország paradigmával, hiszen a megalázóan alacsony bérek mellett, a munkavállalói jogok csorbításával akarja „versenyképessé” tenni hazánkat. Ez az út a Jobbik szerint azonban csakis a szakadékba vezethet, ezért minden erőnkkel a javaslat megakadályozására koncentráltunk. A Jobbik nem a dolgozó magyar emberek megnyomorításával, hanem béremeléssel, a nemzeti humántőke-képző alrendszerek (oktatás, egészségügy) normális finanszírozásával, valamint a globális termelési értékláncokban elfoglalt pozícióink javításával oldaná meg a problémákat.
 
Az elmúlt héten egyértelművé tettük a kormányzati bulibárók számára a magyar munkavállalók üzenetét, nevezetesen, hogy ne az őket adóforintjaikkal eltartó munkavállalókéval, hanem a sajátjukkal verjék a csalánt, tehát mielőtt munkaerő-piaci rugalmasságra hivatkozva még egyet szigorítanának az amúgy is dolgozóellenes Munka Törvénykönyvén, próbálják ki, hogy milyen 36 hónapos munkaidőkeretben, több műszakban, rendes családi életet lehetetlenné tevő munkarendben, alulfizetve robotolni.
 
A Fidesz most megfutamodott, visszavonta a szakszervezetek megkérdezése nélkül beterjesztett szégyenteljes javaslatát. A magyar munkavállalók csatát nyertek, de a szebb jövő érdekében nem csak a csatát, hanem a háborút is meg kell nyernünk! Éppen ezért, 2018-as választási győzelme után a Jobbik radikálisan leszámol a szélsőliberális, vadkapitalista, piaci fundamentalista dogmákkal és kiszabadítja a foglyul ejtett magyar államot a multinacionális nagytőke és a hazai oligarchák karmai közül.
 
Ander Balázs, a Jobbik Munkavállalói Érdekvédelmi Munkacsoportjának vezetője

Rabszolgatörvény: meghátrálhat az Orbán-kormány, de mi lesz így a multikkal?

A kormány képviselői a jövő hétre hívták össze a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumát, ahol a szociális partnerek javaslatait is várják, így nem szavaz a héten a parlament a rabszolgatörvényről - tudta meg a kormánypárti Magyar Idők.