Szulejmán veje érkezik Ghaith Pharaon helyére

Még nem tudni mi lesz az elhunyt Pharaon érdekeltségeivel, de a szálak Libanonba vezetnek.

A cikk szerint még élt Ghaith Pharaon, amikor 2016 őszén bejegyeztek egy vállalkozást az ő nevét viselő társaságok budapesti központjába. Ez a bázis a legfelkapottabb irodaházban, a jegybank Szabadság téri palotájával szemközti Bank Centerben található. Az új egység a Robinsons Magyarország Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. – a cég alapításához az ügyvédet és kézbesítési megbízottat is a Pharaon Group Hungary biztosította.

A Válasz.hu utánanézett, a Robinsons Kft. 100 százalékos tulajdonosa egy libanoni agrárvállalkozó, az 1973-as születésű Wissam Baroud, a 2014-ig regnáló libanoni elnök, Michel Szulejmán lányának férje. A portál arra is felhívja a figyelmet, hogy a volt libanoni államfővel Orbán Viktor magyar miniszterelnök már többször találkozott, és mindig a keleti nyitásunkról beszélgettek.

Orbán Viktor barátja, Ghaith Pharaon többnyire Libanonban „húzta meg magát”, és bejáratos volt a Közel-Kelet Svájcaként emlegetett ország legfelsőbb köreibe, még a gyászszertartását is a bejrúti Four Seasons Hotelben tartották – emlékeztet a Válasz.hu.