Magomed igazából hontalan, a magyar hatóságok azt sem tudják, hogy milyen jogcímen van itt

Hivatalosan egyik nemzetnek sem az állampolgára.

Szerdán a parlament nembiztonsági bizottsága Röszkén tartott kihelyezett ülést, a Magyar Nemzet szerint ott derült ki ez a friss információ.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal Magomed kiterjedt kapcsolatrendszere miatt szemmel is tartja őt, de már a bevándorlásiak látókörébe is bekerült. Az adatok szerint egyetlen országnak sem az állampolgára, sőt, a hatóságok azt sem tudják, hogy milyen jogcímen tartózkodik Magyarországon. Folyamatosan adja be a különböző kérelmeket, így amíg azokat elbírálják, az országban maradhat.

Magomed múltja sem teljesen tiszta, az biztos, hogy régen nem volt akkora oroszbarát, mint amilyennek Magyarországon beállítja magát. Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerint azért nem tett semmit a rendőrség eddig, mert nem érkezett hozzájuk feljelentés. Ez azért nem teljesen igaz, erről itt írtunk.

Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarországon következmények nélkül meg lehet fenyegetni valakit a véleménye miatt. A fideszes képviselők állítólag közönséges provokátornak látják a csecsent, aki gyanúsan könnyen Komáromy nyomára akadt, és össze is barátkoztak. Bár nem tudom mi lehet gyanúsan könnyű abban, ha megkeresünk egy olyan embert Facebookon, akinek szerepelt a neve a hírekben.

Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő szerint az egész schengeni rendszer kitoloncolási gyakorlatának hibájára világít rá az eset.