Előre szólt a biztonsági őrnek a részeg tolvaj, hogy lopni fog az áruházból, mert kell neki a pénz

Nem jött be a terv.

Az elkövető szeptember 21-én 13 óra 40 perckor ittas állapotban érkezett az áruházba. Ott a biztonsági őrrel közölte, hogy mindenképpen pénzre van szüksége, ezért  megkérte hogy ne figyelje őt. A biztonsági őr felhívta a vádlott figyelmét arra, hogy a megfigyelést nemcsak ő, hanem a munkatársai is végzik, ez azonban a vádlottat nem tántorította el.

A vádlott a műszaki osztályon egy – áruvédelmi dobozban lévő – 26.999 forint értékű mobiltelefont leemelt a polcról, majd egy próbafülkében az öngyújtója lángja segítségével kiszedte a dobozából. A férfi a telefont a ruházata alá rejtette, míg az üres az áruvédelmi dobozt visszavitte a műszaki osztályra. A vádlott ezt követően az önkiszolgáló kasszákhoz ment, de csak az ugyancsak nála lévő élelmiszert fizette ki.

A vádlottat az áruházból való távozása előtt a biztonsági őr megállította, és rendőri intézkedésre került sor, ezért a lopási kár megtérült.

A büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság börtönbüntetésre, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje.

(Fotó: Pixabay. A kép illusztráció.)