F1: hatalmas sprintverseny után Bottas megszerezte élete első győzelmét

Valtteri Bottas holnap boldogan érkezhet Budapestre!

Fernando Alonso és a McLaren-Honda már a felvezető körön megállt, így elhalasztották a startot. Az utolsó cseppek egyike lehetett ez a spanyolnál.

Bottas brutálisan nagyot rajtolt, elhúzott mindkét Ferrari mellett, és rögtön az élre állt. Hamilton maradt a negyedik helyen. Az első kör után rögtön érkezett a biztonsági autó, Palmer és Grosjean ütközött.

Az ötödik körben Ricciardo hajtott a boxutcába, füstölő fékkel. Bottas eközben szépen csendben elhúzott a többiektől, de Vettel a 25. kör környékére már 2,5 másodpercre lopakodott vissza a finn mögé.

A 40. kör után aztán komoly sprintverseny alakult ki Bottas és Vettel között. A Ferrari pilótája már a DRS-t is nyithatta, de az 52. körben tulajdonképpen eldőlt a kérdés: Massa rossz ritmusban húzódott félre a német elől, így esélytelenné vált az amúgy is elég nehéznek ígérkező előzés.

A dobogósok: Valtteri Bottas, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen. A további pontszerzők sorrendje: Lewis Hamilton, Max Verstappen, Sergio Pérez, Esteban Ocon, Nico Hülkenberg, Felipe Massa, Carlos Sainz.