"Ők lopnak. Mi visszavesszük." Indul a Jobbik új plakátkampánya

Visszaadnák a magyaroknak a Fidesz által ellopott pénzeket.

Közlése szerint míg a Fidesz az utolsó pénzt is kivenné az emberek zsebéből, a Jobbik olyat fog tenni, amit az elmúlt 27 évben egyetlen kormány sem: "visszaadjuk a népnek, ami a népé".

"Azt üzenjük az Orbán-maffiának, hogy amíg ők lopnak, amíg az utolsó forintot is kivennék a magyar emberek zsebéből, addig a leendő Jobbik-kormány a lopott pénzt visszavesszi és visszaadja a magyar embereknek"

- jelentette ki Jakab Péter.

Mint mondta, a Jobbik első kampánya azt a célt szolgálta, hogy bemutassa a népnek saját kifosztóit, így felelősen el tudják dönteni, hogy 2018-tól mire költenék a fizetésüket vagy nyugdíjukat: magukra, családjukra, vagy inkább Habony Árpádra, Rogán Antalra, Orbán Viktorra vagy épp Mészáros Lőrincre, aki tavaly 100 milliárd forinttal gazdagodott, így naponta 274 millió forintot keres.

"A lopott pénz visszajár" - üzente Jakab Péter, aki Románia példáját hozta fel, ahol bírósági úton 133 milliárd forintnyi pénzt vettek vissza korrupt politikusoktól.

"A Jobbik 2018-as kormányra kerülése után a törvénytelenül szerzett pénzeket vagyonelkobzással, a legalizált korrupcióval szerzett pénzeket pedig különadóval fogja visszavenni"

- mondta.

Kérdésre közölte, hogy az óriásplakátokat részben megtakarításból, részben folyószámlahitelből finanszírozzák. Az Állami Számvevőszék minden szükséges adatot meg fog kapni a költségekről, a szerződő cégek kérésére a darabár azonban üzleti titok.

„A Kedves Vezető retteg az ellenzéki véleménytől”

- jelentette ki Jakab Péter szintén kérdésre válaszolva, és arra utalva, hogy Orbán Viktorék olyan törvénymódosítással készülnek, amely korlátozná az ellenzéki pártok óriásplakát kihelyezését.

A szóvivő szerint nyilvánvaló, hogy Orbánra „nagy hatást gyakoroltak” a Jobbik óriásplakátjai, „ezért minden eszközzel megpróbálja elérni, hogy az ellenzéki hangok ne csak a médiából, hanem a közterületekről is eltűnjenek”.