Papírforma: a "kulturális élet fő szereplői" összefogtak Marine Le Pennel szemben

Többek között Luc Besson, Olivier Py, Philippe Torreton, Riad Sattouf, vagy Guy Bedos szeretné, ha a franciák nekik tetszően voksolnának.

A legismertebb francia filmrendező, Luc Besson is szavazásra buzdította a franciákat Emmanuel Macront idézve: "mutassuk meg a világnak, hogy mit is jelent igazából franciának lenni: egy nyitott, bátor és testvéries nép tagjának lenni. A világ ránk figyel. A történelem ránk vár. Az urnákhoz, polgártársaim!"
    
Olivier Py, az avignoni nemzetközi színházi fesztivál igazgatója uis egyértelműen a Macron melletti szavazásra buzdított. "Ha nem a saját kedvünkért, akkor a többiek kedvéért, a legsebezhetőbbekért, a bevándorlókért, a nőkért és a melegekért" - mondta.
    
A mintegy hatvan szervezet által támogatott kedd esti összejövetelen Alex Beaupain és Sanseverino énekesek, Alexandre Tharaud zongoraművész, valamint a párizsi opera művészei is fellépnek majd.
    
Macront a francia művészvilág több szereplője biztosította támogatásáról az elmúlt napokban, köztük Philippe Torreton színész, Riad Sattouf tervező, Guy Bedos humorista, Elie Chouraqui rendező, Leila Slimani író és Alain Terzian, a César-díjat (az Oscar-díj francia megfelelője) odaítélő francia filmakadémia elnöke.
    
A 39 éves, Európa-párti Emmanuel Macronra közvélemény-kutatások szerint a francia választópolgárok 59 százaléka szavazna, míg Marine Le Pennek 41 százalékos a támogatottsága.