"Aki lopott, annak nem adóznia kell, hanem el kell búcsúznia a vagyonától, és az ismerőseitől is"

A Jobbik Majálisáról jelentjük.

Persze, a gyereksarok is egészen este 19 óráig várja a legifjabbakat, mindenféle – még a politikánál is izgalmasabb programokkal.

Lapunk folyamatosan nyomon kíséri a rendezvényt, érdemes követni a cikkünket, mert az folyamatosan frissül.

A tartalomból:

-Gyöngyösi Márton a bérunióról,

-Z. Kárpát Dániel a kormány legújabb hazaárulásáról

-Vona Gábor nagyon sok mindenről,

-Sneider Tamás a szegénységről beszélt.

Gyöngyösi Márton: Bérunió – egyenlő munkáért egyenlő bért!

Mint ismert, a Jobbik ellenzékből alig két hónap alatt elérte, hogy nyolc kelet-közép európai állam támogatásával elindulhasson a bérunió elnevezésű polgári kezdeményezés, melynek célja, hogy a régiónkban dolgozó munkavállalók bérét felzárkóztassák a nyugat-európai szintre.

Ebben viszont nem partner az Orbán-kormány. Mert a másik oldalon áll: Magyarországon a multik 12,6 millió forint állami támogatást kapnak egy munkahely megteremtésére, ezt a pénzt a hazai kkv-knak is oda lehetne adni - emlékeztetett Gyöngyösi.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese azt is felhozta, hogy a politikai elitek jellemzően haszontalan, kampánycélú beruházásokat hoznak létre az EU-tól kapott milliárdokból.

Emellett még most is vannak arra kísérletek, hogy a magyar melósokat kijátsszák a multiknak. Közös győzelem volt a szakszervezetekkel, hogy a kormány kénytelen volt visszavonni a rabszolgatörvényként elhíresült a munkatörvénykönyv-módosítást.

"Ennek a kormánynak nem az lenne a feladata, hogy a globális termelésnek a legalsó részébe beszipkázza a magyarokat. A Jóisten sem erre teremtette a magyarokat, nekünk most is a tudás a legfontosabb képességünk"

- tette hozzá.

Gyöngyösi Márton úgy véli ezt az országot ki lehetne emelni a négy sarkából, ha kijelölnék nemzetstratégia és azokra fordítanánk minden erőforrásunkat, "ha egy eurót kapunk Brüsszeltől, azt tudják hova fektetni". Ez a politikus szerint hazánkban a kutatásfejlesztés, oktatás - és az egészségügynek kellene lennie.

Egy nemzeti kormány ezekért a célokért küzdene, Orbán Viktor viszont pótcselekvésként csak a saját maga hatalmi érdekei szerint szabadságharcol Brüsszelben - fogalmazott a politikus.

Ha a Jobbik ellenzékből két hónap alatt képes volt arra, hogy nyolc országot felsorakoztasson a bérunió mögé, akkor mire lehetett volna képes Orbán Viktor, aki az Európai Tanácsban ül? - utalt arra Gyöngyösi, hogy Orbán Viktor egyetlen egyszer sem szólalt fel a magyar munkavállalók érdekében Brüsszelben. "Mi lenne, ha Orbán Viktor nem itthon, hanem kint lenne ilyen harcias?"

De mivel nem ezt teszi a magyar miniszterelnök, ezért kénytelen ezt a Jobbik ellenzékből megtenni,

"a közép-keleti országok támogatásával el fogjuk érni, hogy az EU átgondolja a bérek helyzetét. Most még ellenzékben, 2018-ban pedig kormányon, még erősebben"

- zárta előadását Gyöngyösi Márton, hozzátéve, hogy a bérunió kapcsán a közeljövőben megkezdődik az aláírásgyűjtés hazánkban is.

„Ilyen minősített hazaárulást még nem láttunk”

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke csalódottságának hangot, amikor felidézte, hogy a minapi Varga-Damm Andreával közösen megtartott devizahitelesek problémájával foglalkozó fórumon is a CEU-val és a civilszervezetek ügyével kellett foglalkozniuk. Azt, hogy marginális témákkal foglalkozik a közbeszéd, az a kormány csicskasajtójának köszönhető - értékelte a helyzetet a politikus. Hozzátette, érdemi vitákra képtelen az adófizetők pénzéből eltartott a lakájmédia: a valódi sorskérdéseket elhallgatja, és kitalálnak egy álvalóságot.

Például, azt tudta, hogy

-mindössze 5 ország áll mögöttünk a minimálbérek tekintetében, -nálunk a legkisebb a bérek növekedése,

-az OECD országok között nálunk a legnagyobb az adóteher az átlagbért kétharmadát keresőkön,

-a Magyarországon működő multiknak az adózás előtti és utáni bevétele majdnem ugyanakkora, így kifosztva a magyar munkaerőt,

-az Európai Unióban a legszegényebb régiók közül négy nálunk van?

Z. Kárpát Dániel szerint az igazi férfi nem hunyászkodik meg, hanem beleáll a csatába, mint ahogy a Jobbik keményen beleállt abba, hogy ne csak a szegény, hanem gazdag migránsokat se engedjen be a kormányzat.

Sikerként értékelte, hogy meg tudták szüntetni ellenzékből a letelepedésikötvény-programot, amely során 5800 gazdag migráns jött be az országba.

"A Fidesz áruló módon akkor még beengedte a gazdag migránsokat, Rogán Antal pedig bejelentette, hogy térde ereszkedett a kormány, miután raportra hívták őket Brüsszelbe".

A jobbikos politikus szerint ez a visszavonulás egy minősített hazaárulással ért fel.

Ugyanakkor jelezte, hogy a kormány fizetett bérkommentelői bár próbálnak hazudozni: ám a valóság az, hogy pont a Jobbik segítségével sikerült szigorítani azt a szabályozást, amely kitiltotta a 14-18 éves migránsokat is. És most ebből hátrált ki a kormány, m

Ha el tudnánk mondani a magyar választópolgároknak, hogy fél éves kampány után egy nap alatt földre borult Brüsszelben migránsügyben Orbán Viktor, borulna a kormány - vélekedett Z. Kárpát Dániel.

"Soros vagy Simicska?" "Egyik sem!"

- ezzel a gyors kérdezz-felelekkel kezdődött Vona Gábor előadása. A Jobbik elnökét az N1TV főszerkesztője, Kisberk Szabolcs kérdezte. Nem én vagyok az a politikus, akinek ezekhez az emberekhez közöm van - egyértelműsítette a legerősebb ellenzéki párt elnöke. A CEU-hisztéria kapcsán a Jobbik szerepéről pedig kijelentette, a párt nem rombolni akar, "mi egy jobb egyetemet akarunk csinálni".

Vona Gábor szerint a kormány jelenleg álháborúkat vív, álproblémákról, és már a migráció fontos kérdését egy politikai témává változtatta Orbán Viktor.

Kérdésre válaszolva beszélt a "nagyköveti reggeliről" is. A minap zárt ajtók mögött egyeztetett a Jobbik 45 ország nagykövetségének a képviselőjével, és bár az ígéreteknek megfelelően konkrétumokról nem beszélt, azt elmondta, hogy fontos témákról, a Jobbik jövőképéről kérdezték őt a diplomaták.

Vona Gábor kijelentette, hogy a Jobbik egyik legfontosabb követelése a bérunió („ha nem lépünk, Magyarország ki fog ürülni”), ám úgy látja, hogy egyelőre a kezdeményezés jobban hasít külföldön, mint idehaza, és egyelőre a nagyobb magyar szakszervezetek sem mertek nyíltan kiállni mellette.

"A magyar közéletben a félelem az úr"

- utalt a szakszervezetek hallgatására, és az általános helyzetre is.

Vona Gábor vállalásai között szerepel a földesúradó, a politikai kapcsolatuk által meggazdagodott oligarchák vagyonának a megcsapolása, és az erre épülő Lex Lúdas Matyi törvénycsomag is.

"De aki lopott, aki elvette a közvagyonát, annak nem adóznia kell, hanem el kell búcsúznia vagyonától, és az ismerőseitől is"

- szúrt oda elég keményen Vona Gábor.

Arra, hogy a Jobbik kormányon sem lesz korrupt, Vona Gábor két bizonyítékot hozott fel: az MSZP és a Fidesz ellenzékben lett korrupt, míg a Jobbikra ez nem igaz, másrészt a párt által vezetett önkormányzatok munkája is ezt támasztja alá.

De az biztos,

"ha a Jobbik megnyeri a választásokat, senki nem lenne akkor Mészáros Lőrinc helyében".

Szintén kitértek a D-típusú átvilágításra is: tudni kell egy kormány tagjáról, hogy rendelkezik-e olyan külföldi kapcsolattal, amely nemzetbiztonsági kockázattal jár, illetve hogy van-e eltiltott vagyona.

Az pedig veszélyes szituációt szülne, ha valami megpattanna egy kormányfő fejében - utalt arra a paranoiára, hogy Orbán Viktornak már mindenről Simicska vagy Soros jut az eszébe.

A Jobbik nem fog összefogni a baloldallal, mert azzal csak elveszítené a hitelességét, az erő pedig amúgy is jobboldali ellenzék oldalán áll.

"Nekünk nem az a célunk, hogy Orbán Viktort váltsuk le, hanem hogy az egész 27 évet"

- fogalmazott.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy nemcsak a programírást, de a kormányzati felkészülést is megkezdték.

"Az eddigi cigánypolitika zsákutca volt. Nagyon fontos, hogy a Magyarországon születő cigánygyerekek ezt az országot a hazájuknak tekintsék. Ez nagyon nehéz feladat"

- Vona Gábor szerint a magyar-cigány együttélés az egyik legfontosabb kérdés, amivel ha nem foglalkozunk, a legfontosabb lesz. És miközben még mindig nem lehet erről érdemben beszélni, nincsenek hiteles roma politikusok sem, akik meg tudnák fogalmazni ezt a kérdést. Ehelyett a kormány mesterségesen tartja ezen a szinten a hazai cigányság egy részét - hogy a választások idején megvehessék a szavazatukat.

Hiteles vezetőkre van szüksége, akik képesek megfogalmazni az együttélés szabályait.

Vona Gábor elmondta, hogy a jelenleg mindenhol tapasztalható félelem helyett egy sokkal szabadabb országot fog teremteni a Jobbik.

„Mára kiderült az is, hogy az elmúlt 25-30 év alatt nem egy szebb világot építettünk”

Sneider Tamásra, a Jobbik és a parlament alelnökére jutott az a hálátlan feladat, hogy bemutassa Magyarország valódi helyzetét: több százezer olyan magyar dolgozó család él Magyarországon, amelyeknek a totális elszegényedéssel kell szembenézniük.

Megosztotta egy személyes élményét is. A Jobbik Szeretetszolgálata olyan magyar családok számára szervez táborozást, akik önerőből nem tudnának nyaralni menni. Egy ilyen táborozás idején beszélgetett egy 12 éves gyerekkel, aki elmondta neki, tisztában van azzal, hogy neki többé nem lesz lehetősége nyaralni, hogy nem fog tudni tovább tanulni, mert el kell mennie dolgoznia már 14 évesen, hogy meg tudjon élni a családja, testvérei.

Sneider elmondta, hogy ő sem volt jobb anyagi helyzetben ennyi idősen, de mára kiderült az is, hogy az elmúlt 25-30 év alatt nem egy szebb világot építettünk.

A kivándorlás és az egyre kevesebb megszületendő gyermek miatt évente Magyarország 30-40 ezer embert veszít el, ez elmúlt három évtizedben ez három világháborúnyi veszteségét jelentett.

A Jobbik több változtatást szeretne:

-A családi pótlék rendszerének átalakítását tervezik, mégpedig úgy, hogy az csak 3 gyermekig járjon, viszont addig jóval magasabb összegben. Így akik csak a családi pótlék miatt vállalnának gyereket, elvesztenék ezt a bevételi forrást, nem tudnák a kocsmákban elkölteni (a Jobbik a családi adókedvezmények rendszerét megtartaná, sőt kiszélesítené, hogy azt ne csak a magasabb keresetűek tudják kihasználni).

-Fokozná az úgynevezett dízájner drogok elleni harcot, ezeknek az olcsón beszerezhető szerek hatása, hogy "szó szerint zombikká válnak ezek a fiatalok".

-Ingyenessé tenné az oktatást, a felsőoktatást is.

-Továbbra is követelik az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését.

-Eltörölnék az egykulcsos adót, ezzel is javítva az alacsony keresetűek helyzetén.

-Differenciált nyugdíjemelésben gondolkodnak, hogy ne luxusnyugdíjasok járjanak még jobban.

-Elindítanák végre a bérlakás-építési programot, annak érdekében, hogy a fiatalok nagyon alacsony bérleti díj mellett elkezdhessék az életüket, "nagyon nagy szégyen, hogy a Fidesz nem tett ebben a témában sem semmit".

Felhívta még egy nagyon fontos szempontra is a figyelmet, ha elveszítjük a vidéket, "Magyarország szövete szétszakad". A Heves megyéből származó politikus figyelmeztetett, a vidék ki fog ürülni, hiszen egyre kevesebb a megélhetés. "Mindent a vidék felzárkóztatására kell fordítani" - jelentette ki.