"Az országgyűlési képviselők bére is kevés, 470.000 Ft-ot kapnak, abból nem lehet megélni"

A Zala megyei Fidesz képviselője nagyon érzi a magyar valóságot. 

Nagyon jó móka a megyei közgyűlések internetre feltöltött jegyzőkönyvei között turkálni, mert azokban nagyon sokszor találni megmosolyogtató és/vagy dühítő mondatokat.

Többek között olyan mondatokat is olvashatunk ezekben, amelyekből kiderül, hogy politikusaink egy részének igen komoly tarkóvakargatást okoz az átlag magyar valóság, közhelyesebben fogalmazva: saját választóik életének megértése.

Így járt Pintér László, a Fidesz Zala megyei képviselője, a megyei közgyűlés tagja is. 

A kistelepülések polgármestereinek díjazásáról szóló januári vitában a jobbikos Zakó László, a pénzügyi bizottság elnöke pártja álláspontját ismertette, miszerint az aprófalvak polgármesterinek díjazásának emelése mellett nem tartják indokoltnak a megyei jogú városok, városok, megyei önkormányzatok tisztségviselőinek díjemelkedését. Mint mondta: különösen a költségtérítés részére vonatkozóan, mivel szolgálati autót használnak, üzemanyagkártyával rendelkeznek, telefonköltségüket fizetik, külföldi utazás során napidíjra jogosultak.

Nem értett egyet ezzel Pintér László: a fideszes képviselő szerint ugyanis, ha polgármesterek díját rendezik, akkor a megyei közgyűlés elnökének és alelnökeinek nem lehet annyi a bére, mint a kistelepülések polgármestereinek.  

Ez még rendben is volna, de sajnálatos módon folytatta:

"Például az országgyűlési képviselők bére is kevés, 470.000 Ft-ot kapnak (nettó - a szerk), abból nem lehet megélni. Arányaiban elnök úrnak és az alelnök uraknak megjár az emelés, az ország megengedheti ezt magának, a magyar politikusok nincsenek megfizetve."

Az általános néphangulatot roppantul érző politikus tehát némiképpen szembe nehézkedett ezzel a fideszes Zsiga Marcell álláspontjával, aki szerint viszont igenis meg lehet élni 47 ezer forintból. Sajnos mi igazságot nehezen tudunk tenni ebben a fideszes belső vitában, így szavazásra bízzuk a döntést: 

[[nid:199512]]

Most, hogy túl vagyunk minden idők egyik legértelmetlenebb kérdésén és szavazásán, jól jegyezzük meg: 470 ezerből nem, de 47 ezerből pedig meg lehet élni. Most pedig szépen menjen mindenki haza, és mondogassa magában, hogy Magyarország erősödik.