Van kutyája? Hamarosan adót vethet ki rá a kormány

Akár húszezer forintos is lehet az újabb sarc. Akad azonban kivétel...

Április 26-án került benyújtásra az állatvédelmi törvény módosítása. Erről szóló cikkében a portál részletesen kitér az ebrendészeti feladatok költségtérítésének módosításaira, melyek szerint a kutyatartás helye szerinti illetékes önkormányzat

évente ebrendészeti hozzájárulást szedhet be az állattartóktól.

Ennek összegét az állat tartási helyének típusa, mérete, a tartott ebek száma és az ebtartó szociális helyzetének figyelembe vételével állapítják meg.

Összege ebenként maximum hatezer, veszélyes eb esetében a húszezer forint lehet.

A javaslatot benyújtó Semjén Zsolt figyelt rá, hogy kivételt képezzenek az Országos Magyar Vadászkamara által kiállított vadászkutya alkalmassági vizsgaigazolvánnyal rendelkező kutyák.

A nagy vadász hírében álló Semjén Zsolt egyébként az Országos Magyar Vadászat Védegylet elnöke.

Portálunk elérte Egyed Zsoltot, aki a Jobbik országgyűlési képviselőjeként részt vett az állatvédelmi kerekasztal megszervezésében is.  A képviselő az Alfahír kérdésére elmondta: a Jobbik ellenzi az újabb sarcot, ami ellen a törvénymódosításról szóló vita során is felszólalt. Egyed Zsolt rávilágított: a kormány ezzel a módosítással csak azt érné el, hogy az 50-80 ezer forintból élő magyar emberek nem tudnák megtartani állataikat, ami által ráadásul még több kóbor kutya kerülne az utcára.

Ha az önkormányzatok nem akarják, nem lesz ebadó

Frissebb cikkünket itt olvashatja!