A Fidesz és a baloldal is elhallgatná külföldi támogatásait

Hiába sorosoznak, nekik van takargatnivalójuk. 

A témában benyújtott jobbikos javaslatról tartott mai egyeztetésen ugyanis - bár az összes parlamenti párt kapott meghívót - csak az LMP vett részt. 

A Jobbik frakcióvezetője elmondta: javaslatuk szerint

az állami vezetőknek és országgyűlési képviselőknek a rendszerváltásig visszamenőleg nyilatkozniuk kellene külföldről kapott támogatásaikról, ösztöndíjaikról,

s ennek elmaradását akár a tisztség elvesztésével is szankcionálják. Az ellenzéki politikus úgy vélte: az embereknek joguk van tudni, hogy 

"ki, milyen alapon, milyen motivációk alapján mennyi pénzt kapott külföldről."

Volner hangsúlyozta: a Jobbik "nem boszorkányüldözést" szeretne, hiszen önmagában azzal, hogy egy politikus külföldi ösztöndíjat, vagy támogatást kap, nincs baj. 

Megjegyezte, több fideszesről tudni, hogy a CEU-ra járt vagy jár, Soros György pedig kormánytagok tanulmányait is finanszírozta. Emlékeztetett: Vona Gábor nemrégiben kikérte a kormánytól azoknak az állami vezetőknek a névsorát, akik a CEU-ra jártak, ám nem kapott választ.

"Miközben a kormány folyamatosan Soros Györgyről és szervezeteiről beszél, ebben az ügyben elsősorban a Fidesznek van takargatnivalója." 

 Az LMP esetleges módosító javaslatait a második körös egyeztetésen igyekeznek beépíteni, s nyitottak a máshonnan érkező felvetésekre is - jelezte Volner János.