Nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a fiatalkorú migránsok beengedése

Orbán feladta migrációs politikáját.

Mint arról már beszámoltunk, újságírói kérdésre a miniszter azt felelte, hogy a kormány nyitottnak mutatkozik arra, hogy a 14-18 év közötti fiatalokat beengedje az országba.

Ezzel elismerve azt is, hogy Orbán Viktor megtört az Európai Unió nyomása alatt, kudarcos vereséget szenvedett és fel kellett adnia migrációs politikájának egy sarkalatos pontját.

A Jobbik elnöke szerint a legnagyobb gond,  hogy ugyan lehetne ez a miniszterelnök privát problémája, de ő ebbe a harcba belevezette Magyarországot és fafejűsége, szétesettsége miatt most az országon csattan az ostor.

A kormány mellébeszélését a hirtelen véleménymódosításról is tisztázta Vona, aki emlékeztetett arra, hogy március 7-én az Országgyűlés elfogadta a jogi határzárat, ami miatt a kormány politikai kommunikációval feldúsítva verte a mellét.

Ennek keretében módosításra került a gyermekvédelmi törvény is, ahol a 14 és 18 év közötti fiatalok számára várakozási helyként jelölték ki a tranzitzónákat, addig, amíg el nem bírálják menekültügyi kérelmüket.

Kedden az Országgyűlés ülésén Vona Gábor és Z. Kárpát Dániel is a kormánynak szegezte a kérdést, hogy mi változott az elmúlt két hónapban. Miért volt akkor elfogadható a Fidesz számára is a törvény, és most, Orbán Viktor brüsszeli látogatása után miért vált hirtelen fontossá számukra, hogy engedményeket tegyenek.

Válaszában Dömötör Csaba és Lázár János is elismerte, hogy nyitottak a fiatal migránsok beengedése felé.

"Természetesen a Jobbik nem fogja támogatni,hogy a jelenlegi szabályozás megváltozzon"

 ugyanis a párt álláspontja szerint ez növelné a nemzetbiztonsági kockázatot.

Ezek a felnőttkor előtt álló, lényegében fiatal felnőttek, olyan kultúrából származnak, ahol ebben a korban már családalapítás előtt állnak.

Az, hogy Lázár János 30-40 főről beszél csúsztatás, mert ha a fent említett törvényt visszaállítják, akkor annak nem lesz felső korlátja. Vona Gábor úgy véli, hogy a miniszter ezt nem mérte fel kellő körültekintéssel, ugyanis tömegesen érkezhetnek a bevándorlók, és eddigi ismereteink alapján semmi nem gátolja meg az időssebbeket sem, hogy iratokat hamisítva, magukat kiskorúnak vallva bejussanak az országba.

További gondot, és még több bevándorlást jelent a családegyesítés, amiről hallgat a kormány, pedig a családegyesítés révén sokkal több ember telepedhetne be az országba, mint amennyi most, ennek a változtatásnak a következtében érkezne.

[video:https://youtu.be/6chG-UrdoHg]

A Jobbik álláspontja tövábbra is az, hogy

"se szegény migráns, se gazdag migráns, se idős migráns, se fiatal migráns! Magyarországnak meg kell védenie kultúrális berendezkedését."

Segíteni akarják azokat a menekülteket, akik a háború miatt menekültek otthonukból, hogy élhető körülményeik legyenek, és amint lehet visszatérhessenek hazájukba, de a segítséget nem Magyarország határain belül kell megadni.

A párt elnöke bejelentette, hogy a Jobbik minden képviselője által aláírt alaptörvény-módosítást ismét benyújtották. Emlékeztetett, hogy a Fidesz képviselői többször leszavazták a javaslatot minden magyarázat nélkül, ezért most hangsúlyosan kéri őket, és természetesen Orbán Viktort, hogy támogassák a módosítást és nyújtsanak ezáltal valódi biztonságot Magyarországnak.

Annyi tűnik biztosnak, hogy még nincs a parlament előtt a bevándorlási törvény lazítása

Szerdán Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke próbált meg tiszta vizet önteni a pohárba, és egyenes választ kicsikarni a kormánytól Orbán Viktorék brüsszeli letérdelésével kapcsolatban: most akkor jöhetnek-e a fiatalkorú migránsok, vagy sem. Nem sok sikerrel járt - a válaszadó Kontrát Károly ma nagyon nem volt formában.