Gyurcsány továbbra is az Európai Egyesült Államok lázálmában hisz

Egy "megrögzött Európa-párti" sirámai.

Kiderült: a volt miniszterelnök annak ellenére is jobban bízik Angela Merkel német kancellárban, mint Orbán Viktorban, hogy már csak puszta létezésével is utóbbi szekerét tolja.

Beszédében ismét felidézte, hogy szerinte Oroszország információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető "törvénytelen pénzmozgásokról", ám konkrétumokkal ezúttal sem szolgált.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: a magyar politikai viták azért élesek, mert alapkérdésekben nem tudnak megállapodni a résztvevők.

"A békés egymás mellett élés politikáját kellene megteremteni, hogy utána együtt tudjanak működni"

- mondta ezt az a Gyurcsány Ferenc, aki 2006-ban nyilván a "békés együttélés" jegyében fojtotta könnygázba és verette szét Gergényi rendőreivel a budapesti tüntetéseket.

A DK elnök a hírhedt "el lehet menni" beszólása után ismét irányba állította a magyar közvéleményt: Orbán Viktor azt mondja, hogy "Brüsszel az új Moszkva", míg ő azt látja, hogy a "gyermekeink nem Záhonynál, hanem Hegyeshalomnál hagyják el a határt, mert ott vár rájuk jobb élet".

Beszédében a határon túli magyarságnak is üzent. Mint fogalmazott: nem ismeri el, hogy pusztán azért kell valakinek kettős állampolgárságot adni, mert "az üknagyapja magyar volt". Szerinte "egyedileg kell értékelni" azt, aki nem osztozik a magyar politikai közösség mindennapjaiban.

"Aki nem itt adózik, ne is szavazzon" - mondta az adóelkerülési machinációkat csak elévüléssel megúszó DK-vezér, hozzátéve, "Székelyudvarhelyen, Sydneyben vagy Los Angelesben nem kell megmondani, hogy milyen legyen a nyugdíjpolitika".

Komolyan visszasülhet később, ha Gyurcsány most csak hazudott Orbánról

Gyurcsány Ferencet a Magyar Nemzet kereste meg, hogy kiderítse megvásárolta-e már az Orbán Viktorról szóló, állítólag zsarolási potenciált is jelentő dokumentumokat? Ha igen, mikor hozza ezeket nyilvánosságra? Ha az adatok bizalmasak, és nem hozhatóak nyilvánosságra, mikor keresi fel velük a parlament nemzetbiztonsági bizottságát?