Mészáros Lőrinc megvetheti a lábát az energiaiparban is

A Mészáros és Mészáros Kft. részesedést szerezhet a Mátrai Erőműben.

A brilliáns elméjét már többször megcsillogtató Mészáros ismét új terület felé nyit. A stadion és kisvasút építés után, belekóstolt a mezőgazdaságba, de mivel elkezdték firtatni vagyonát és egyre többet foglalkozott vele a média, ezt megelégelve felvásárolt pár lapkiadót és tévét. Hogy nyugodtan, a rivaldafénytől távol pihenhessen beruházott pár szállodára és kempingre, de a hobbinak is hódolni kell, így szerzett magának néhány focicsapatot is. Most pedig az energiapiacra kíván betörni új időknek új dalaival.

A 444.hu beszámolója szerint a Mészáros és Mészáros Kft. jelentkezett, hogy felvásárolná a jelenlegi német tulajdonosoktól a Mátrai Erőműben való 73 százalékos részesedésüket.

Az erőmű a haza fogyasztás 13 százalékát adja, amivel Paks után a második legnagyobb áramtermelő üzem. A cég éves bevétele 100 milliárt forint körüli és 2100 embert foglalkoztat.

A cégben az RWE és az EnBW német vállalatokon kívűl 21,7 százalékot tulajdonol a magyar állami MVM, aki szintén jelentkezett a németek által eladni kívánt részért, a MET-tel és az EPH, a csehek legnagyobb távhőszolgáltatója mellett.

Valószínűleg a politika ebbe is bele fog szólni, ugyanis a kormány már régóta szeretne létrehozni a Mollal szemben egy másik energetikai óriást, amin Orbán Viktor rajta tarthatja a kezét. Ezért valószínűsíthetjük, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. lesz a befutó a felvásárlásnál.