Janiczak: minden tiszta és törvényes Ózdon

Lehallgat, összevág, hazudik, lejárat.

Németh Szilárd szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón sajtóhírekre hivatkozva elmondta, az ózdi városvezető és munkatársai egy hangfelvételen arról beszélnek, hogy miként tudnának megszabadulni az egyik indulótól a város ivóvízhálózatának fejlesztésére kiírt, több mint 400 millió forintos pályázaton.

Janiczak Dávid reagálásában az áll, a város önkormányzata a svájci hozzájárulású ivóvíz-rekonstrukciós munkára nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le, amelynek során nagy tapasztalattal rendelkező budapesti közbeszerzési tanácsadó céget foglalkoztatott.

A döntéshozatali eljárás során a vonatkozó jogszabályok teljes körű betartása megtörtént, a közbeszerzési eljárás erős szakmai kontroll alatt állt, hiszen a döntéshozatalok előtt minden anyagot megküldtünk a Széchenyi Programirodához mint közreműködő szervezethez - tette hozzá.

Ezen túlmenően a közbeszerzési folyamat teljes átláthatósága érdekében a közbeszerzési eljárásban integritási megállapodást kötöttek, és a teljes projektnek szoros határidőt állapítottak meg: május 31-ig be kell fejezni azt.

"A Fidesz tudatosan akar a saját korrupcióban jártas pályájára húzni bennünket, mert azon a térfélen ő a nyerő, tekintettel nagy, mindent átfogó tapasztalatára"

- írta a jobbikos polgármester.

Hozzátette: a korábban megjelent cikkekben lehallgatási tevékenységből származó, kiollózott, hazugságokkal megtoldott, szakmaiatlan félmondatok koncepciózus halmaza bontakozott ki, a jogi lépések megtételét jogászaik készítik elő.