A kormány nem érdekelt az állatvédelemben

Az állatvédelem helyett, csak a magyar embereket akarná sarcolni a Fidesz.

A jobbikos képviselő felháborítónak tartja, hogy a múlt heti javaslat háromnegyed része arról szólt, hogy hogyan kell adminisztrálni az állatkísérletekre szánt állatok sorsát. Elmondása szerint ugyanis a Jobbik, mint nemzeti néppárt mindenféle állatokkal való kísérletezést elutasít.

Vissza próbálták sulykolni az önkormányzatokra, hogy ismét vezessék be az ebadót, aminek valójában semmi értelme nem lenne. A Fidesz csak ismét meg akarta sarcolni a magyar embereket, miközben ennek semmi létjogosultsága nem lett volna.

A képviselő szerint ráadásul aki valóban otthonosan mozog az állatvédelemben, az tudhatná, hogy nem az Állatvédelmi törvényt kellene módosítani, hanem a Btk.-t. El kéne érni, hogy az állatkínzó végre letöltendő börtönbüntetést kapjanak.

A probléma megoldását segítené az is, ha elfogadná a kormány Egyed javaslatát, hogy egymilliárd forintot tulajdonítsanak el egy országos ivartalanítási akcióra. Mivel ha nem lenne a nem kívánt szaporulat, rövid időn belül elérhetnénk Németország és Ausztria szintjét állatvédelem terén.
 
Az idejétmúlt gyepmesteri rendszert meg kívánja szüntetni a párt, és azoknak a menhelyeknek nyújtanák a felszabaduló forrásokat, akik begyűjtik az állatokat és azon dolgoznak, hogy gazdákhoz juttassák őket. Ezeknek az embereknek a kormány jelenleg nem hogy segítene, de még akadályt is görget eléjük. A múlt heti törvényjavaslatban ezen szervezetek jogosítványait is megcsonkították volna.

[video:https://youtu.be/HE_SqPRXb8s]

A Jobbik kormányra kerülve ezt a helyzetet záros határidőn belül meg fogja szüntetni, és egy normális állatvédelmi és tartási kultúrát fog az országba bevezetni. A rendszerváltás óta a Jobbikon kívül nem vette senki igazán komolyan ezt a problémát.

Egyed Zsolt ismét benyújt egy törvényjavaslat csomagot, ami a fent kifejtett elemeket tartalmazza. Május végén pedig a IV. Állatvédelmi Kerekasztalon a civilekkel közösen fogalmaznak meg egy újabb tervezetet.