Volner szerint Orbánék hazudtak, nem védték meg a magyar földet

„Ők jutottak hozzá, nem egészen egy év leforgása alatt az értékes somogyi földekből 1100 hektárhoz, ráadásul ebből 839 hektárt árverseny nélkül, kikiáltási áron tudtak megszerezni”

- emlékeztet a jobbikos politikus.

A kormányzati kommunikáció arról harsogott, hogy csak magyarok, helyben élők, illetve földművesek vásárolhatnak, de Volner szerint Orbánék, mint mindig, annyi minden másban, ebben is hazudtak. A Jobbik frakcióvezetője arra is felhívja a figyelmet, hogy „egy nemzetközi szervezet” már 2011-ben rámutatott: a Nyugat-dunántúli földek jelentős része külföldi tulajdonban van.

„Van itt minden. Nagy belga családi agrárholding vezetők, olasz multimilliárdos divatdiktátorok, akik 6000 hektárnyit tudtak megszerezni az értékes somogyi termőföldekből. Német bankár, aki 8000 hektárt 90 évre bérbe kapott a magyar államtól, és olyan osztrák állampolgár, akinek még magyarországi lakcíme sincs.”

Volner szerint egy magyar állampolgárnak semmi esély nem lenne arra, hogy ilyen feltételekkel, ilyen mértékben tudjon földekből bevásárolni Németországban.

„A kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar gazdáknak sokszor lehetőségük sem volt arra, hogy több száz millió forintért licitáljanak, és elinduljanak az árveréseken. Sokan pedig egyszerűen attól tartottak, hogy a külföldieket kiszolgáló magyar uraságok, a döbrögik haragját magukra fogják vonni, ha elindulnak az árveréseken, és hozzájutnak a földhöz.”

Volner János kijelenti: a Fidesz semmivel sem különb az elődeinél, sőt, szerinte ezeket a földeket sem a szocialisták, sem pedig a szabad demokraták nem privatizálták.