Megkérdeztük Pintér Sándort, de helyette Rogán Antal válaszolt :(

Már mindenki ugyanazt mondja az Orbán-kormányban?

Miért volt szükség ilyen méretű forrásnövekedésre? Talán tájékoztatták a kormányt valami konkrét veszélyről? Vagy esetleg ez az összeg már a belengetett betelepítésekre vonatkozik?

Kérdéseinkkel megkerestük mindkét tárcát, amelyek közül kedden a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium szolgált lapunknak válaszokkal.

De hogy ebből nem derül ki semmi, az egészen biztos, és inkább tűnik egy Rogán-féle propaganda-minisztériumban megírt szövegnek, semmint egy megindokolt szakmai válasznak.

Íme:

"A Jobbikkal és a baloldallal ellentétben a kormány az illegális migráció megállításért, a határok védelméért, és a Brüsszel által tervezett betelepítési kvóta megakadályozásért dolgozik. Felhívjuk a figyelmüket a Jobbikkal és a többi ellenzéki párttal ellentétben a kormány semmilyen betelepítést nem tervez, sőt a migránsok betelepítése és a kötelező kvóta ellen küzd jelenleg is, a Jobbik és a baloldal volt az, aki megakadályozta a migránsok betelepítését célzó alkotmánymódosítást és ezzel asszisztál a Brüsszel és a Soros György által tervezett betelepítésekhez."

"Akkor ez elvégeztetett" - a Fidesz-KDNP továbbra sem támogatja a betelepítés tiltását

Hétfőn tárgyalta volna az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága a Jobbik azon alaptörvénymódosító-javaslatát, amely egyszerre zárná ki a betelepítés minden formáját - ahogy azt már többször is leszögezték sem szegény, sem pedig gazdag migráns befogadását nem támogatja a legerősebb ellenzéki párt.

Ez milyen kemény, nem?

A levél így folytatódik:

"A tömeges bevándorlás továbbra is sújtja Európát, állandósult a terrorveszély, az erősödő afrikai migráció és az instabil török-EU egyezmény miatt fel kell készülnünk akár egy a korábbinál is nagyobb migrációs nyomásra. A kormány ezért a 2018-as költségvetés tervezésekor az ideinél is több pénzt biztosít a biztonságra, a tömeges bevándorlás kezeléséhez szükséges kiadásokra, a terrorelhárításra, a rendvédelmi és honvédelmi feladatokra. Bízunk benne, hogy ha az ellenzéknek egy kicsit is fontos a magyar emberek biztonsága, akkor támogatja a jövő évi költségvetési javaslatot."

És ennyi, ezen a szinten kommunikál jelenleg a kormány: mintha mindenhonnan Németh Szilárd köszönne vissza... :(

Csak azon csodálkozunk, hogy Simicska Lajost nem tudták valahogy beleilleszteni ebbe a nyilatkozatba, úgy sokkal hitelesebb lett volna az egész.